Ήττα από το Αποέλ με 2-1 στον εξ’ αναβολής αγώνα

Tην ήττα με 2-1 δέχθηκε η ομάδα μας που αν και προηγήθηκε με 0-1 του Αποέλ στο Γ.Σ.Π δεν κατάφερε να φύγει από τη Λευκωσία με κάποιο κέρδος.  Η ομάδα μας σε γενικές γραμές είχε μια καλή παρουσία αν και για πρώτη φορά δέχθηκε δυο γκολ σε παιχνίδι της.

Τα αρχικά στάδια του πρώτου ημιχρόνου είχαν χαμηλό ρυθμό στο παιχνίδι με το Αποέλ να ξεκινά λίγο καλύτερα και με πιο επιθετική διάθεση.  Με την πάροδο του πρώτου τέταρτου η ομάδα μας ισοζύγισε το παιχνίδι και άρχισε να ανεβαίνει ψηλότερα, όμως με αργό και προβλεπτό ρυθμό.  Ο Μπαλταζάρ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να παίζουν γρηγορότερα τις διαγώνιες μπαλιές αλλά με κύριο σκοπό να μείνουν καλά οργανωμενά οι άμυνες.

Υπήρξε ένα εκνευριστικό διάστημα στα μέσα του ημιχρόνου με το διαιτητή να σφυρίζει αδιάκοπα φάουλ για το Αποέλ κάτι που έσπασε το ρυθμό που πήγαινε να δημιουργηθεί ενώ έδειξε και 5 κίτρινες κάρτες και για τις δυο ομάδες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στο 43′ υπήρξε ένα χέρι για το Αποέλ από δεξια και η μακρινή μπαλιά του Μπενίτεζ ήταν το κατάλληλο σερβίρισμα για τον Λαφράνς που έπιασε μια απίστευτη κεφαλιά στέλνοντας την στα αντίπαλα δίκτυα και ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα μας.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ποτέ ένα λεπτό αργότερα μετά από μπαλιά του Εμπεσίλιο και αδράνεια του Βοζίνια και του Λαφράνς που έχασε το μαρκάρισμα του, έκανε το 1-1, σκορ που πήρε στα αποδυτήρια τις δυο ομάδες.

Στην επανάληψη η ομάδα μας ήταν πιο βελτιωμένη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της.  Με τις διαγώνιες μπαλιές να φεύγουν πιο γρήγορα στα φτερά και την ομάδα να μεταφέρετε στο μισό του Αποέλ με καλύτερο ρυθμό.  Κρατήθηκε περισσότερο η μπάλα εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μας και δημιουργήθηκαν πολύ περισσότερες προυποθέσεις για γκολ από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 77′ ο Ορ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γουίλερ, το οποίο ο Μοράις έκανε γκολ, γυρίζοντας το παιχνίδι για την ομάδα του κατεστημένου της Λευκωσίας.

Στο 89′ η ομάδα μας απώλεσε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με τον Αρουαμπαρένα να κατεβάζει στο ύψος του πέναλτι για το Μέσκα που σημάδεψε άουτ.

Αρχική ενδεκάδα: Bοζίνια, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Γουίλερ, Σοάρες, Φιντέλις (65′ Αλνταίρ), Λεάντρο, Αβραάμ (73′ Μέσκα), Σασσί (86′ Αρουαμπαρένα), Μπενίτεθ

Κάρτες: Εμπεσίλιο, Φαρίας, Ποτέ / Φιντέλις, Βοζίνια, Σοάρες, Μπενίτεζ, Αβραάμ, Αιρόσα, Μέσκα (χάνει τον επόμενο αγώνα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *