ΙΣΤΟΡΙΑ

H Αθλητική Ένωση Λεμεσού – Η Βασίλισσα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Με προπονητή ένα από τους δασκάλους του αθλήματος στην Κύπρο, τον Μιχαλάκη Νικολαίδη, η ΑΕΛ ξεκίνησε δειλά-δειλά με την έναρξη των επίσημων πρωταθλημάτων το 1967 και κατάφερε πολύ νωρίς να καθιερωθεί ως η Βασίλισσα.

Η ομάδα ανέδειξε παίχτες που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου: Θυρώτος, Κουνούνης, Κατσαμπής, Παλάλας και Εύζωνας είναι κάποια από τα πολύ μεγάλα ονόματα που άφησαν εποχή στα Κυπριακά γήπεδα.

H ΑΕΛ Λεμεσού δεν είναι μια τυχαία ομάδα στο κυπριακό μπάσκετ. Είναι η μοναδική κυπριακή ομάδα στην ιστορία που έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τίτλο (σε οποιοδήποτε άθλημα). Το 2003 με καθοδηγητή τον μετέπειτα πολυνίκη προπονητή και πιο επιτυχημένο coach εντώς και εκτώς συνόρων, Dragan Raca η βασίλισσα φόρεσε και το Ευρωπαϊκό της στέμμα αφού κατάφερε να κατακτήσει το νεοσύστατο Regional Challenge Cup (SouthConference) και έγινε έτσι η πρώτη και μοναδική ομάδα σε όλα τα αθλήματα που έφερε στην Κύπρο ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ηταν ένας θρίαμβος που ολοκληρώθηκε με το εκπληκτικό ρεκόρ 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *