Ενωμένοι για να επαναλάβουμε τον άθλο! [Από τη ξενιτιά]

Η ομάδα μας την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά την προετοιμασία της για την επόμενη χρονιά και με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το καθιερωμένο FANDAY, στο οποίο ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών και έστειλε τα μηνύματα του ενόψει της νέας χρονιάς.

Μόλις ολοκληρώθηκε η περασμένη περίοδος το τοπίο στο ρόστερ της ΑΕΛ ήταν αρκετά θολό. Με πολλούς από τους βασικούς παίχτες της ομάδας να λήγουν τα συμβόλαια τους και κάποιους άλλους που δεν βρίσκονταν πλέον στα πλάνα για τη νέα περίοδο να διατηρούν συμβόλαιο. Έτσι κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πως θα διαμορφωνόταν το ρόστερ.

Η διοίκηση βρήκε στο πρόσωπο του Ρούι Τζούνιορ τον άνθρωπο που μπορεί να επαναφέρει την ΑΕΛ εκεί που βρισκόταν πριν από ένα περίπου χρόνο. Αυτός με τη σειρά του επέλεξε για τη θέση του προπονητή τον Αγκολέζο Λίτο Βιντικάλ και ξεκίνησε μαζί του την διαμόρφωση του ρόστερ.

Αρχίζοντας από τις ανανεώσεις αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Ντεγκρά όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να ανανεώσουν δέχθηκαν και υπόγραψαν νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.  Στην πορεία έγιναν κι οι γνωστές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ οι οποίες διαμορφώνουν το σημερινό σκηνικό. Για τις μεταγραφές δεν μπορούμε να πούμε και πολλά διότι δεν ξέρουμε σε τι βαθμό θα βοηθήσουν οι νεοαποκτηθέντες. Φυσικά καθρέφτης είναι το γήπεδο και πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα παιχνίδια πριν να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για τον καθένα από αυτούς. Όσων αφορά την πώληση του Ντόσσα Τζούνιορ στην Λέγκια, προσωπικά θεωρώ ότι έγινε ένα εξαιρετικό deal. Μπορεί άμεσα να μην έδωσε στην ομάδα τα χρήματα που αξίωνε, αλλά γνωρίζοντας την αξία και την εργατικότητα του ποδοσφαιριστή, είμαι σίγουρος ότι θα αποφέρει μεγάλα κέρδη στο μέλλον.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν επίσημα οι στόχοι της φετινής περιόδου νομίζω πως αυτοί είναι ξεκάθαροι.  Η φετινή ΑΕΛ μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Να αφήσουμε πίσω την χρονιά που πέρασε και όλοι μαζί ενωμένοι όπως παλιά να φτιάξουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει και πάλι στην κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Αν συμπορευτούμε ξανά μαζί  διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και φυσικά ο τεράστιος κόσμος της ομάδας τότε κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταθεί εμπόδιο.

Υ.Γ. Όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών μας στην πρώτη προπόνηση της ομάδας την Τετάρτη το απόγευμα. Να δείξουμε τη στήριξη μας στους παλιούς και να υποδεχτούμε κατάλληλα τους νέους!

 Υ.Γ.2 Μέσα από αυτή τη στήλη θέλω να εκφράσω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε δύο μεγάλους ποδοσφαιριστές που γράφτηκαν πλέον με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σωματείου μας. Ματίας Ντεγκρά και Ντόσα Τζούνιορ όσο καιρό βρέθηκαν στην ομάδα μας με το ήθος τους και τις ικανότητες τους πρόσφεραν τα μέγιστα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *