Διαθέσιμο για λήψη το Unofficial Service Pack 4 για τα Windows XP

Η υποστήριξη για τα Windows XP τερματίστηκε στις 8 Απριλίου του τρέχοντος έτους και έκτοτε δεν έχουν κυκλοφορήσει νέες ενημερωμένες εκδόσεις ή patches ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι το 25 τοις εκατό των υπολογιστών παγκοσμίως εξακολουθεί να τροφοδοτείται από το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Χωρίς τη λήψη ενημερώσεων, τα XP παραμένουν απροστάτευτα, έτσι η κοινότητα των Windows αποφάσισε να εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη του “Unofficial Service Pack 4″.

Το ανεπίσημο Service Pack αναπτύχθηκε από τον «Harkaz» και περιλαμβάνει όλες τις προηγούμενες ενημερώσεις για τα Windows XP 32-bit, καθώς και τις ενημερώσεις POSReady 2009, οι οποίες κυκλοφόρησαν από τη Microsoft μετά την απόσυρση του λειτουργικού.

Οι ενημερώσεις POSReady 2009 λέγεται πως είναι πλήρως συμβατές με τα Windows XP, όμως είναι αρκετά σαφές ότι δεν μπορούν να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο προστασίας, όπως οι νόμιμες ενημερώσεις που απευθύνονται ειδικά για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

«Το Windows XP Unofficial SP4 είναι μια αθροιστική συλλογή ενημερωμένων εκδόσεων για τα Windows XP (x86). Μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα live σύστημα των Windows XP που έχει εγκατεστημένο το SP1, ως ελάχιστη απαίτηση», αναφέρει ο προγραμματιστής στην περιγραφή του λογισμικού.

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το συγκεκριμένο service pack, να έχετε κατά νου ότι δεν σχετίζεται με τη Microsoft με οποιονδήποτε τρόπο και είναι απλά μια ανεπίσημη κυκλοφορία που μπορεί να σας βοηθήσει (ή όχι) να προστατεύσετε κάποιον υπολογιστή με Windows XP, έναντι των τρωτών σημείων που έχουν εντοπιστεί στο λειτουργικό.

Φυσικά, η Microsoft δεν συνιστά την εγκατάσταση του ανεπίσημου ServicePack, όμως σαφώς αξίζει μια δοκιμή, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ακόμα τα XP και δεν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε σύντομα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Unofficial Windows XP Service Pack από εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *