Ερευνητές δημιουργούν Android app που δείχνει όταν άλλες εφαρμογές σας παρακολουθούν

Μια ομάδα ερευνητών ανέπτυξε ένα Android app για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα όταν η θέση τους παρακολουθείται, κάτι που συμβαίνει πιο συχνά από ό, τι σκέφτονται.

“Όλες οι εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε τοποθεσίες πρέπει να ζητήσουν άδεια από την πλατφόρμα Android” δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Janne Lindqvist [cq], η οποία ηγήθηκε του ερευνητικού έργου. “Το πρόβλημα είναι ότι οι χρήστες δεν δίνουν προσοχή σε αυτές τις αποκαλύψεις από προεπιλογή”.

Τα Android τηλέφωνα εμφανίζουν ένα εικονίδιο που αναβοσβήνει όταν εφαρμογές GPS προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην τοποθεσία του χρήστη. Αλλά λίγοι χρήστες το αντιλαμβάνονται ή κατανοούν τι τους λέει η εικόνα, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Η εφαρμογή που αναπτύχθηκε έχει σχεδιαστεί για να διορθώσει αυτό το σφάλμα, καθιστώντας σαφέστερη για τους χρήστες όταν οι άλλες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε δεδομένα της τοποθεσίας τους. Δοκίμασαν διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένου ενός μηνύματος που αναβοσβήνει στην οθόνη της συσκευής, “Η τοποθεσία σας έχει κοινοποιηθεί στο [όνομα app].”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *