O Aνδρέας Μαυρής μιλάει στο lions-radio.com

Ανδρέα αρχικά να σε ευχαριστήσουμε που αποδέχθηκες να παραχωρήσεις αυτή τη συνέντευξη στο www.lions-radio.com.

L-R: Ξεκινώντας ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν του Aνδρέα Μαυρή, πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;  

Α-Μ: Σε ηλικία 15 ετών πρωτόπαιξα στην ΕΠΑ Λάρνακας, μετά που έγινε η ενοποίηση στην ΑΕΚ, στη συνέχεια στη Σαλαμίνα , Ερμή, Αλκή, ΘΟΙ Λακατάμιας και μετά στη Δόξα και στον Ολυμπιακό προπονητής τερματοφυλάκων μαζί με τον Πάμπο και με τη μεταφορά του Πάμπου στην ΑΕΛ ήρθα ως προπονητής τερματοφυλάκων.

L-R: Συχνά λέγεται πως η θέση του Τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη, συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;  Ποια  η ιδιομορφία της και οι απαιτήσεις της τόσο στο γήπεδο αλλά και στις προπονήσεις.

Α-Μ: Σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη θέση, σκεφτείτε ότι αν κάνει λάθος ο αμυντικός μπορεί να τον διορθώσει ο τερματοφύλακας, τον τερματοφύλακα κανείς δεν μπορεί να τον διορθώσει .  Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του τερματοφύλακα.  Στην προπόνηση χρειάζεται πολλή δουλειά.

L-R: Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το μυστικό για να γίνεις ένας καλός τερματοφύλακας;

Α-Μ: Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις το ταλέντο και όρεξη για δουλειά, μετά έρχεται η προσωπικότητα.

L-R: Πως είναι να προπονείς τέτοιους σπουδαίους τερματοφύλακες όπως ο Ματίας Ντεγκρά;

Α-Μ: Πρώτα πρώτα ο Ντεγκρά είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, δουλευταράς, ισχυρή προσωπικότητα, ότι και να του πεις στην προπόνηση ή στο παιχνίδι πάντα θα σου πει ναι, ποτέ δεν θα σου πει όχι.  Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστικό για το Ματίας, ιδιαίτερα τώρα που είναι στα φόρτε του.  Είναι καλό και για μένα διότι δεν είναι άνθρωπος που θα πάρει πάνω του επειδή απέκρουσε τόσα πέναλτι ή έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν.  Αυτό είναι ένα κίνητρο και για μένα να δουλέψω επιπλέον στο άτομο του Ματίας.

L-R: Πάρα πολύς κόσμος διερωτάται πάντως αν γίνεται ειδική προπόνηση στα πέναλτι;

Α-Μ: Ο Ματίας έχει κάποια μυστικά και τα μυστικά είναι μυστικά (γέλια)

L-R: Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία όπως λένε στα πέναλτι;

Α-Μ: Η ψυχολογία άλλα και η προσωπικότητα του τερματοφύλακα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

L-R: Πάντως όσο ζούμε εμείς την ΑΕΛ ποτέ δεν υπήρξε καλύτερο περιβάλλον στα αποδυτήρια.  Πες μας δυο λόγια γι’ αυτό.

Α-Μ: Αυτό είναι το πολύ μεγάλο προτέρημα που έχει ο προπονητής, να κρατάει ένα ζεστό κλίμα στην ομάδα, και είναι αυτό που μεταφέρει σε κάθε ομάδα που δουλεύει.  Ο ένας εκτιμά τον άλλο, ο ένας βοηθά τον άλλο, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές είναι όλοι ένα και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα κατορθώματα του Πάμπου Χριστοδούλου.

L-R: Φαινόμενο Πάμπος Χριστοδούλου, η γνώμη σου για τον προπονητή που όλα τα λιοντάρια πίνουν νερό στο όνομα του;

Α-Μ: Εγώ γνωρίζω τον Πάμπο και προσωπικά είναι και φίλος μου, δουλέψαμε αρκετά χρόνια μαζί, όσο αφορά τη δουλειά του, τι να σας πω, φαίνεται και στο γήπεδο.  Είναι πάρα πολύ καλή η δουλειά του, είναι ένας σπουδαίος προπονητής και το δείχνουν και τα αποτελέσματα.

L-R: Πως ένοιωσες όταν στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα μας βρισκόταν πρώτη, μια πρωτιά απρόσμενη σε μία ομάδα που έκανε τόσα χρόνια να χαρεί;

Α-Μ: Ήταν πρωτόγνωρο για μας, δε ξέραμε πώς να πανηγυρίσουμε, όλος ο κόσμος έτρεχε επάνω μας, ήταν μια φανταστική και αξέχαστη εμπειρία.

L-R: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πιστεύεις πως σας φορτώνει ένα βάρος;

Α-Μ: Βάρος όχι, απλώς πιστεύω πως μας δίνει ένα κίνητρο να διατηρήσουμε κάποια πράγματα.  Παιχνίδι με παιχνίδι να βλέπουμε την ομάδα που είναι, φυσικά είναι και στην Ευρώπη, εντάξει είναι κάπως δύσκολο ευρώπη ,πρωτάθλημα, κύπελλο.  Παιχνίδι με παιχνίδι θα δείξει μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε αλλά η  ομάδα είναι δυνατή.

L-R: Η γνώμη σου για τον κόσμο της ΑΕΛ;

Α-Μ: Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι απλά υπέροχος.

L-R: Ένα μήνυμα για το μεγάλο κόσμο της ομάδας μας;

Α-Μ: Να μείνουν κοντά στην ομάδα ότι και να γίνει, να μην αφήσουν την ομάδα, που ποτέ δεν την άφησαν, φαινόταν και πριν και τώρα ότι αγαπούν την ομάδα.

Να σας συγχαρούμε για τη σπουδαία δουλειά που κάνατε, για τις χαρές που μας χαρίσατε, η ιστοσελίδα μας www.lions-radio.com σας εύχεται πάντα επιτυχίες με σκληρή δουλειά για το καλό της μεγάλης ιδέας της Αθλητικής ένωσης Λεμεσού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *