Νέα επίθεση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ για την Κάρτα Φιλάθλου

Για ακόμα μια βδομάδα ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ ανακοίνωσε τις διάφορες ποινές που επιβάλλει στις ομάδες για μια σειρά από “παραπτώματα”. Το ενδιαφέρον στοιχείο -και αυτή τη βδομάδα- ότι επιβάλλονται ποινές για μια σειρά από “κατηγορίες” χωρίς να υπάρχουν οι οποιαδήποτε ένοχοι.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν ποινές για ρίψεις αντικειμένων ή άναμμα φωτοβολίδων, ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για τις εν λόγω κατηγορίες, την ίδια ώρα μάλιστα που τα αδικήματα που τιμωρούνται από τον Δικαστή της ΚΟΠ είναι παράλληλα και ποινικά αδικήματα με βάση τον νόμο Ιωνά. Οι ομάδες θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμα την ίδια ώρα που υπάρχει νόμος του κράτους που επιβλήθηκε με το πρόσχημα ότι τέτοιες συμπεριφορές θα τιμωρούνται. Πως λειτούργησε αυτή τη φορά ο νόμος; Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ της αντίληψης ότι τα πιο πάνω είναι αδικήματα για τα οποία θα πρέπει κάποιος να συλληφθεί και να τιμωρηθεί. Αντιθέτως, οι πυρσοί είναι μέρος της οπαδικής κουλτούρας και της ατμόσφαιρας, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ δεν σημαίνει πάντα ότι είναι αίτιο για επεισόδια στα γήπεδα, υπάρχουν επίσης και επιλογές χωρίς αλκοόλ τις οποίες οι αρμόδιοι προφανώς και αγνοούν.

Αυτό όμως που εμείς θέλουμε να θίξουμε είναι πως για ακόμα μια φορά -χάσαμε το μέτρημα- ο πολυδιαφημισμένος νόμος και κάρτα τους δεν δουλεύει ή ακόμα χειρότερα, δουλεύει όποτε θέλουν και όποτε τους καπνίσει. Ξέρουμε γιατί εφαρμόζεται ο νόμος όποτε θέλουν, γιατί πολύ απλά ούτε οι ίδιοι δε αποδέχονται ότι θα πάει κόσμος φυλακή γιατί άναψε ένα πυρσό στην κερκίδα ή γιατί έριξε ένα ποτήρι νερό την όση ώρα περίμενε τον βαρίστα να αποφασίσει αυτό που όλοι είδαμε από την 1η προβολή. Αν όμως ήταν οργανωμένος, μια χαρά θα τον μάζευαν. Ξέρουμε επίσης ότι στην προσπάθεια τους να πείσουν κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα κάνουν τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις έτσι ώστε να μην αντιληφθεί η μεγάλη μερίδα του κόσμου την αθλιότητα του νόμου τους.

Υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όλους αυτούς που δεν εφαρμόζουν τον νόμο ενώ είναι η δουλειά τους. Είναι καιρός κάποιοι να τις αναλάβουν για να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *