Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 14/6/21

Με τις βουλευτικές εκλογές να έχουν πραγματοποιηθεί, ‘’υπενθυμίζουμε’’ τους βουλευτές και των επτά κομμάτων πως ο αθλητισμός βρίσκεται ένα βήμα από την αποσύνθεση. Μπροστά σας υπάρχουν δύο επιλογές, ή να βάλετε εσείς οι ίδιοι την ταφόπλακα στον αθλητισμό παραμένοντας πιστοί στα βίτσια προηγούμενων υπουργών, ή να πράξετε το αυτονόητο με το να αφουγκραστείτε τις απόψεις του φίλαθλου κόσμου επανεξετάζοντας τον ‘’περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμο’, ειδικά μετά τα τελευταία τραγελαφικά γεγονότα τα οποία εν μέσω πανδημίας, με ‘’κλειστά’’ για τον κόσμο γήπεδα, εξέθεσαν για ακόμη μια φορά την συγκεκριμένη νομοθεσία.

Για όσους έχουν κοντή μνήμη θυμίζουμε ότι το Σάββατο 17/04/2021 διεξήχθη ο τελικός πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας αντρών Α κατηγορίας μεταξύ της Αεκ και του Κεραυνού στο ‘’Κίτιον’’, όπου έγιναν επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου με προπηλακισμούς παικτών και τον τραυματισμό παράγοντα του Κεραυνού. Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε η γύμνια του συγκεκριμένου νόμου καθώς τίποτα από αυτά που αναγράφονται στις διατάξεις του δεν ίσχυσαν ούτε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακόμα, στις 15/05/21 είδαμε την ομάδα του πρώην προέδρου του ΚΟΑ να κερδίζει την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία, με κόσμο και παράγοντες να πανηγυρίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εν μέσω πανδημίας χωρίς αποστάσεις με φωτοβολίδες και καπνογόνα. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως δεν ισχύει η συγκεκριμένη νομοθεσία στις μικρές κατηγορίες, αλλά ούτε έχουμε θέμα με τον τρόπο που επέλεξαν να πανηγυρίσουν. Αυτό που μας κάνει εντύπωση όμως είναι πως συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι πριν λίγα χρόνια κουνούσαν το δάκτυλο σε εμάς λέγοντας μας πως η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται και πως οι φωτοβολίδες προκαλούν προβλήματα υγείας, παραβίασαν και τα “μέτρα τις κυβέρνησης» για την πανδημία αλλά και αναίρεσαν όλα όσα οι ίδιοι υπερασπίζονται και διαφημίζουν, με κάθε ευκαιρία.

Δεν θα μακρηγορήσουμε όλα έχουν ειπωθεί πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν τεκμηριωμένες οι θέσεις μας, αλλά και οι θέσεις της επίσημης Α.Ε.Λ για τα αντισυνταγματικά άρθρα του νόμου και βρίσκονται στην διάθεση των αρμοδίων. Καλούμε για ακόμα μια φορά την ΚΟΠ, όλα τα σωματεία και κυρίως αυτά που μάλλον ως πείσμα, έτρεξαν να στηρίξουν τον νόμο και από την άλλη ήταν οι μόνοι που τον παραβίασαν στο έπακρο, να ξυπνήσουν και να αφήσουν στην άκρη τα μικροκομματικά παιχνίδια. Εάν πραγματικά νοιάζονται για τον αθλητισμό και δεν βρίσκονται εντός αυτού μόνο για το χρήμα , οφείλουν να ζητήσουν άμεσα μαζί με τις ομοσπονδίες, την επανέναρξη των συζητήσεων με την επιτροπή νομικών και την ολομέλεια ούτως ώστε να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με τους οπαδούς στην φυσική τους θέση, δηλαδή στο γήπεδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *