Ο “οργανωμένος” που δεν πάει έφεδρος – Τι έγινε το 2002;

Η στήλη ”Αναδρομή στο Παρελθόν” θα σας επιστρέψει πίσω στο 2002.  Σε ένα ντέρμπι της πόλης όπου ΑΕΛ και Απόλλωνας αναμετρούν ταν στον αγωνιστικό χώρο αλλά η αστυνομία και τα κακομαθημένα της Λευκωσίας φρόντισαν για άλλη μια φορά να στρέψουν τα φώτα προς τη Λεμεσό και τα παλιόπαιδα της όσο η ευθύνη έπεφτε αποκλειστικά πάνω τους.

Ήταν Οκτώβρης, η ομάδα μας ως τυπικά φιλοξενούμενη αγωνιζόταν με τον Απόλλωνα ο οποίος εκείνη την χρονιά κατά τύχη γλίτωσε τη διαβάθμιση, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε 3-3.  Αυτο που σημάδεχε τον αγώνα όμως ήταν η προσπάθεια των Αποελιστών που έρχονταν από την Πάφο μετά από αγώνα της ομάδας τους να επιτεθούν στον κόσμο της ΑΕΛ που παρακολουθούσε τον αγώνα πετώντας πράγματα στην κερκίδα.

Η αστυνομία που τους συνήθως τους προσέχει δεν κατάφερε να τους προστατέψει αφού ο κόσμος της ΑΕΛ αλλά και ορισμένοι από την κερκίδα του Απόλλωνα κατέβηκαν και άρχισαν να ψάχνουν ποιος ήταν αυτός που πετούσε πέτρες και άλλα αντικείμενα στον κόσμο μας.  Τότε οι οπαδοί του Αποέλ άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν μέσα στην πόλη ενώ ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με αποτέλεσμα τα επεισόδια να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα.

epeisodia

Η συνέχεια γνωστή, το Αποέλ να τα βάζει με την αστυνομία που δεν πρόσεχε τα παιδιά του κράτους και όλες οι βολές να πέφτουν στους χούλιγκανς της ΑΕΛ που αντέδρασαν επι της ουσίας στα αντικείμενα που δέχθηκαν καθώς παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στους τραυματίες οπαδός του Αποέλ εν ονόματι Γεάδης Γεάδη ο οποίος υπέστει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση σύμφωνα με τις εφημερίδες της επόμενης μέρας.  Βέβαια αυτό που εκνεύρισε τον κόσμο της ΑΕΛ περισσότερο είναι πως από τύχη δεν είχαμε και εμείς κάποιο τραυματία μιας και όταν ήρθαν τα λεωφορεία τους δεν ”πανηγύρισαν” απλά όπως αναφέρουν οι Λευκωσιάτικες φυλάδες αλλά άρχισαν να πετάνε ότι έβρισκαν στον κόσμο ανάμεσα στον οποίον υπήρχαν και πολλές οικογένειες.  Στην ουσία οι ”χουλιγκανς” της ΑΕΛ προστάτεψαν τον υπόλοιπο κόσμο απ’ αυτούς που δεν είχαν καμια θέση στον συγκεκριμένο χώρο την συγκεκριμένη ώρα.

geadis-apoel

Ο Γεάδης Γεάδη ο οποίος από τα γεννοφάσκια του Αποέλ δεν μας εκπλήσσει καθόλου που το γύρισε στην πολιτική και βρίσκεται σε κόμμα με νεοναζιστικές πεποιθήσεις και το οποίο νοσταλγεί και υμνεί στον Χίτλερ.  Αυτό μας θυμώνει ακόμη περισσότερο γιατί αυτοί οι ”κύριοι” που και καλά πρόσφατα σε συνεργασία με τα ΜΜΕ το έπαιζαν εναντίον της κάρτας απλά για να γυρίσει λίγο η κάμερα πάνω τους και να γίνουν αρεστοί ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ντόμπρα.

Διαβάζουμε τις δηλώσεις του Γεάδη Γεάδη σήμερα το 2019 μετά που τον κατηγόρησαν γιατί δεν πάει έφεδρος, προσωπικά, άνθρωποι που έκαναν επιχείρηση τον εθνικισμό και τον πατριωτισμό δεν μας καίγεται καρφί γιατί δεν πηγαίνουν στρατό.

Ανακοίνωση του ιδίου από δυο διαφορετικά μέσα.

geadis alpha

Σκεφτείτε για κάποιους πόσο δύσκολο είναι να πούνε την αλήθεια και πως χρησιμοποιούν την μάζα για να γίνουν αρεστοί.  Εδώ βλέπουμε πως γίνεται αλλοίωση της πραγματικότητας αλλά φυσικά σαν νεοναζί πολιτικός είναι πιο πιασάρικο να πεις ”κτύπησα στον στρατό” παρά να πεις πως με έδεραν επειδή ενόχλησα κόσμο καθώς έβλεπε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο φασίστας εκπρόσωπος τύπου του νεοναζιστικού κόμματος χρησιμοποιεί τα ψέματα με μεγάλη ευκολία. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι φασίστες αλλάζουν προσωπείο συνεχώς. Εκείνο όμως που πραγματικά αξίζει να μάθει ο καθένας είναι ότι οι επαγγελματίες “πατριώτες” αντί να παραδεχθούν ότι χτυπήθηκαν όταν έμπλεξαν σε επεισόδια και πήγαν να χτυπήσουν κόσμο, αφήνουν να νοηθεί ότι κτύπησαν την ώρα του καθήκοντος στον στρατό. Ακόμα λίγο να τον κάνουν και ήρωα αυτοί που τους ξεπλένουν καθημερινώς.

Ξεκαθαρίζουμε ξανά ότι δεν μας νοιάζει αν πηγαίνει έφεδρος ή όχι ο οποιοσδήποτε πολίτης. Όμως αυτοί που θέλουν να πολιτεύονται και ειδικά οι ακροδεξιοί-φασίστες, που πουλούν ολημερίς πατριωτισμό, οφείλουν να λένε έστω και λίγο την αλήθεια. Αντί λοιπόν ο Γεάδης να το παίζει Μάρθα Βούτση της πολιτικής και να ζητά κατανόηση λόγω “του ατυχήματος στον στρατό” αν έχει την ευθιξία να πει την αλήθεια. Προφανώς και δεν επικροτούμε τη βία, αλλά όταν κάποιοι επιτίθενται χωρίς λόγο παίρνουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Αυτοί πατάνε πάνω σε πράγματα που εμείς αγαπάμε, δώσαμε μάχη και δίνουμε καθημερινά για την ΑΕΛ, τις ιδέες μας και τον αθλητισμό.

Χωρίς ψέματα, με αξιοπρέπεια.

Υ.Γ: Πάντως μετά την απάντηση που έλαβαν οι τότε οργανωμένοι του Απόελ από τους ΑΕΛΙΣΤΕΣ και τον πρόβλημα που απεκόμισε ο Γεάδης στον εγκέφαλο, εξηγούνται αρκετά πράγματα για τις πολιτικές του απόψεις. Το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημά του στον εγκέφαλο παραμένει.

Δείτε τα γκολ εκείνου του αγώνα που έληξε ισόπαλος 3-3. Σκόραραν για την ΑΕΛάρα οι Χριστοφή 25′, Γαρπόζης 37′, Μαχράτζε 82′.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *