Τις ιδέες τις υμνούμε δεν τις απομυζούμε -Π.Σ-

Την ώρα που μιλούσαμε για αγάπη και για ιδέες, κάποιοι μετρούσαν χρήματα.  Το χειρότερο πως δεν ήταν ξένοι, ήταν απ’ αυτούς που μας πουλούσαν ΑΕΛισμό και περηφάνιες τόσα χρόνια.  Τα χρήματα, το μοντέρνο ποδόσφαιρο λέρωσαν και την ΑΕΛ μας.  Τίποτα δεν είναι όπως τότε πια.

Κάποτε προσπάθησα να εξηγήσω σε κάποιον ότι απέμεινε από την ιδέα της ΑΕΛ ζει μέσα στον καθένα μας.  Ίσως αργότερα να κατάλαβε, μπορεί και όχι μα δεν είμαι εδώ και να επιβάλω ούτε να εξηγώ τα αυτονόητα.  Η ΑΕΛ αδερφέ μου εδώ και χρόνια αργοπεθαίνει και της δίνουν παυσίπονα, η ΑΕΛ αδερφέ μου απέμεινε μοναχά μέσα στον καθένα μας, να κρατάμε ζεστά αξίες και ιδανικά, όσο γύρω μας ξεπουλιούνται όλα σε τιμή ευκαιρίας.

Τόσα χρόνια θυσίες, χρόνος, χρήματα, δάκρυα για να κερδοσκοπούν όλοι αυτοί που ξέρεις πάνω στην πλάτη μας.  Κάποτε γνωρίζαμε τους εχθρούς, όπως τότε με το φίλο τον Δημήτρη, που μου θύμισε πρόσφατα την ιστορία.  Γράψαμε το νέο σύνθημα σε ένα κομμάτι χαρτί για να το διαβάζουμε μέχρι να το μάθουμε απ’ έξω.  «Και γ@μώ τα ΜΜΕ – Η ιστορία απ’ το ’30 είναι ΑΕΛ».

Τραγουδούσαμε με βουρκωμένα μάτια δίνοντας όλο μας το είναι, στερούμασταν τα βασικά μα «κόβαμε» το λαιμό μας να είμαστε εκεί πλάι της σαν πιστοί ταγμένοι προσκυνητές.  Ταγμένοι και όχι υποταγμένοι σε προέδρους, εξουσιαστές και λοιπούς παρατρεχάμενους που όσο καταθέταμε ψυχή στις κερκίδες αυτοί μετρούσαν χρήματα.

Όσο το γκολ που δεχόμασταν φόρτωνε αρρυθμίες την ήδη ταλαιπωρημένη κίτρινη καρδιά μας εμείς τραγουδούσαμε σαν παιδιά αγκαλιασμένοι στα τσιμέντα, σφιχτά κρατούσαμε τους ώμους ο ένας στον άλλο, πολλές φορές έβρεχε μάλιστα και τις παραπάνω μέναμε ταπί.  Άλλες δεν είχαμε καν μέσο για να επιστρέψουμε στην πόλη μας.  Εκείνη τη στιγμή κάποιοι μετρούσαν χρήματα και κέρδη.  Μας πουλούσαν αγάπη όσο εμείς σκεφτόμασταν το επόμενο παιχνίδι και το πώς θα πάρουμε άδεια από τη δουλειά ή πιο πριν ως μαθητές πως θα βρούμε  χρήματα για το εισιτήριο.

Η πένα τούτη δε σταμάτησε να γράφει, γράφει πολλά πράγματα καθημερινά.  Έχει κουραστεί όμως να μιλά για αγάπη, για ιδέες και αξίες όσο άλλοι τις έκαναν περίγελο θεωρώντας την ΑΕΛ ως τον τρόπο να λύσουν το βιοποριστικό τους πουλώντας ψέματα και κοροϊδία στον κόσμο της.

Μπορεί κάποιοι σαν εμάς να μην πάνε ποτέ «μπροστά» στη ζωή τους αλλά εκτός από την καθαρή συνείδηση, θα μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια, όπως κάναμε παιδιά, όπως τότε που κλαίγαμε για το γκολ στο 90’ και το χαμένο πέναλτι, όπως τότε που τα μάτια μας έβγαζαν φωτιές από το πάθος και τη δίψα, γινόμασταν κουβάρι και χορεύαμε παρέα για την ΑΕΛ μας σε χαρές και λύπες. Με σφιγμένες τις γροθιές, κοιτάζαμε ψηλά και αρχινούσαμε να υμνούμε τα ιδανικά και τις αξίες της.

Όσοι λίγοι μείναμε, είμαστε μικροί πυρήνες ΑΕΛισμού, ενός ΑΕΛισμού που ζει μοναχά πλέον μέσα στον κάθε ρομαντικό, τρελό, ΑΕΛίστα.  Αυτόν που έζησε τα πάνδεινα και έμαθε να αγαπά με τον πιο όμορφο τρόπο.  Αυτόν που πάντα πήγαινε κόντρα σε όλους και όλα, αυτόν που σήκωνε κεφάλι σε εξουσιαστές και λωποδύτες, αυτόν που πάντα σε εύκολα και δύσκολα έβρισκε τον τρόπο να επιβιώνει χωρίς να υποτάσσεται σε ΚΑΝΕΝΑ!

Η ΑΕΛ είναι η ιδέα, από το 1930.  Τις ιδέες τις υμνούμε δεν τις απομυζούμε.

Η στάση των γραπτών που διαβάζεις, είναι και στάση ζωής.  Την παλεύουμε καθημερινά για επιβίωση και καθαρό κούτελο, γι’ αυτό όσο κι’ αν την ξεπουλούν κάποιοι, μέσα μας θα παραμένουμε οι αγνοί, ρομαντικοί, μάγκες ΑΕΛίστες που θα  παλεύουν με νύχια και δόντια χωρίς να λογαριάζουν χτυπήματα και ήττες, είτε αυτά αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα μας είτε την πορεία της αγαπημένης μας.

Αφιερωμένο σε όλα τα αδέρφια μου που με ρωτούν γιατί έπαψα να γράφω, που διαβάζουν και μοιράζονται κείμενα που κατέθεσα τη ψυχή μου και σε όσους κρατούν ζωντανή μέσα τους την αγνή, αναλλοίωτη φλόγα του ΑΕΛισμού, ταπεινά, ρομαντικά και με σεβασμό.  Εσείς είστε η ΑΕΛ για μένα.

Υ.Γ Ευχαριστώ τα αδέρφια του lions-radio για το χώρο και το χρόνο.

Υ.Γ2 Θέλουμε μόνο την υγειά της και την δική μας.  Έξω από την ΑΕΛ όσοι δεν ξέρουν από ΑΕΛ, φτάνει!

Υ.Γ3 Καμία ανοχή στους τρομονόμους, κανένα βήμα πίσω μέχρι να ελευθερώσουμε τις Κυριακές.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να ‘στε όλοι καλά και να προσέχετε.
Π.Σ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *