Της νοοτροπίας μας το κάγκελο

Από το 1975 σύμφωνα με όσα ερευνήσαμε, πραγματοποιείται πρωτάθλημα κυπριακών ομάδων στην Αγγλία, όπου συμμετέχουν κύπριοι φοιτητές, μετανάστες, άνθρωποι της παροικίας εκεί και γενικά όσοι γουστάρουν το ποδόσφαιρο.

Αν και πλέον δε συμμετέχει ομάδα ΑΕΛ στην KOP LEAGUE (η ομοσπονδία που δημιούργησαν) υπήρχε παλαιότερα για ένα μεγάλο διάστημα.

Το παρόν κείμενο γράφεται με σκοπό να θίξει τη νοοτροπία ορισμένων που έμαθαν να φέρονται σκάρτα και επειδή τους επιτρέπεται συνεχίζουν να το κάνουν και εκτός συνόρων.

Για του λόγου του αληθές διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ομοσπονδίας που λέει πως το Αποέλ έπαιζε με ποδοσφαιριστές παράνομα και παράτυπα και ως εκτούτου αποκλείεται από τον ημιτελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά αυτό πηγάζει από την ανοχή και την υπομονή χρόνων, η ενλόγω ομάδα και οι οπαδοί της έμαθαν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς επιπτώσεις, να προσπαθούν με δόλιο τρόπο και δόλια μέσα να κερδίσουν, να βγουν πάνω από τον άλλο με φάρο το ”ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.   Αυτά συμβαίνουν όταν ευνοήσε σε κάθε αγώνα για χρόνια, όταν υπουργοί-βουλευτές είναι δίπλα σου ανα πάσα στιγμή, όταν πιάνουν τίτλο για μια τσάκρα και όταν τους καταργούν την διαβάθμιση όταν θα έπεφταν.  Δείτε άλλα πολλά εδώ στην έρευνα μας σε βάθος.
apoel-lamogia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η βρωμιά και η δυσωδία του Κυπριακού ποδοσφαίρου πρέπει να σταματήσει, πρέπει γενικά να σταματήσει η νοοτροπία του ”ας κερδίσω και ας ευνοηθώ”.  Πρέπει να θυμηθούμε ούλλοι μας πόθεν εξεκίνησε τούτο το άθλημα και πως εκατάντησε.  Τα γήπεδα αδειάσαν, ο κόσμος εβαρέθηκε το περιπαίξιμο και την κοροιδία.  Σίγουρα η αλλαγή ολόκληρης φιλοσοφίας μιας κοινωνίας που έμαθε στο γλείψιμο, το βόλεμα και το ”δώστο πέναλτι τζαι ας μεν ένει” δε μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη.

Κάποτε νιώθουμε πως ρίχνουμε αυγά στον τοίχο όπως επί μέρες γράφαμε για τα ψέματα του Ψευδιώτη και σήμερα θα επιτελέσει το ”έργο” του ως τέταρτος.

Κάποτε ίσως βαρεθούμε και εμείς να γράφουμε τα κακώς κείμενα, να ζητούμε ριζική αλλαγή των πραγμάτων και μείνουν μόνοι τους και αμαν μείνουν μόνοι τους μπορεί να καταλάβουν.

Μπορεί και οι, μπορεί να πανηγυρίζουν και πιο έξαλλα μάλιστα, ως οι άξιοι που κέρδισαν τον αόρατο αντίπαλο τους, για τέτοια νοοτροπία μιλάμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *