Ξεχάσαμε τους 15; -Π.Σ-

Δεκαπέντε παιδιά συνελήφθησαν εντελώς άδικα, εδώ και τόσους μήνες (19!) ταλαιπωρούνται σε δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα εξαιτίας του τρομονόμου.  Δεκαπέντε παιδιά την ώρα που αρχίζει η ΑΕΛ και όλοι στρογγυλοκαθόμαστε να τη δούμε, πρέπει να παρουσιαστούν σε αστυνομικά τμήματα και να παραμείνουν εκεί για δυο ολόκληρες ώρες με τους λεγάμενους από πάνω τους, γιατί αυτό υποτάσσει ο τρομονόμος.

Θυμάμαι όταν συνελήφθηκαν, τα συστημικά Μ.Μ.Ε και οι ιστοσελίδες που συχνά διαβάζεις -και δυναμώνεις με τα κλικς σου- τους παρουσίαζαν ως εγκληματίες με κουκούλες, ρόπαλα και λοστούς που διψούσαν για αίμα.  Τους φόρτωσαν ένα σορό κατηγορίες και άλλα τόσα επίθετα.  Ξαναλέω, 15 διαφορετικά παιδιά!

Οι κάμερες των γηπέδων όμως, δικαίωσαν όσους φωνάζαμε ότι δεν έκαναν τίποτα, ότι ήταν άλλο ένα σχέδιο για να προπαγανδιστεί ο τρομονόμος.  Η μόνη κατηγορία που απέμεινε και χρησιμοποιούν ακόμα εναντίον τους είναι όχι αυτή της οχλαγωγίας αλλά η κατηγορία της «συνάθροισης με σκοπό την οχλαγωγία».  Δηλαδή κατηγορούνται για κάτι που δεν έπραξαν και δήθεν είχαν σκοπό να πράξουν.  Γιατί το κράτος, η αστυνομία και οι νόμοι ξέρουν τι πρόκειται να πράξουν 15 διαφορετικά άτομα που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο και ήθελαν να μπουν μέσα έχοντας όλοι αγοράσει εισιτήριο.

Να διευκρινίσουμε πως ακόμη ταλαιπωρούνται και θα ταλαιπωρούνται για πολύ καιρό ακόμη για να απαλλαχθούν είτε από τη δική είτε από τις αποφάσεις αυτής.  Το λυπηρό είναι πως έχουμε ξεχάσει και τα αδέρφια μας αλλά και το τι εστί τρομονόμος τον οποίον νιώθουν εδώ και τόσους μήνες άδικα στο πετσί τους.  Είτε ξεχάσαμε, είτε εφόσον δεν έτυχε σε “εμάς” απλά δε μας καίγεται καρφί.  Πραγματικά δε ξέρω ποιο είναι το χειρότερο.

Η φουτσαλική ΑΕΛ θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου φούτσαλ στην κλειστή αίθουσα Κίτιον στη Λάρνακα την ερχόμενη Παρασκευή και ήδη το ΣΥ.Φ.ΑΕΛ ανακοίνωσε τη διάθεση των εισιτηρίων από τους δυο του συνδέσμους.

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως εκτός από την επίδειξη ταυτότητας και αναγραφή του ονόματος στο εισιτήριο, όσοι παρευρεθούν στον αγώνα θα γίνει ταυτοποίηση πριν εισέλθουν στο γήπεδο.

Δεν ξέρω αν κάποιοι παραδόθηκαν, αλλά κανένας τίτλος και καμία επιτυχία δεν είναι αρκετά για να πουληθεί η αξιοπρέπεια, η τιμή και η τιμή 15 δικών μας ανθρώπων αλλά και άλλων που ταλαιπωρούνται άδικα από τον τρομονόμο εδώ και καιρό.

Πρόσφατα οι μπάτσοι βγήκαν στις κερκίδες μας και πάλι, εκεί που φτιάχναμε τα όνειρα και τα βάζαμε ασπίδα να φυλαγόμαστε.  Εκεί που μάθαμε τι σημαίνει αντίσταση και εναντίωση στο κατεστημένο και την εξουσία, εκεί που περπατήσαμε ξυπόλητοι με τις ψυχές στο χέρι, πατάνε πια αρβύλες που σκορπάνε το μίσος και τη βία.  Μια γυναίκα κτυπήθηκε βίαια από ρόμποκοπ και δεν είναι η πρώτη φορά, παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα και κόσμος προσπαθούσε να ξεφύγει μη τυχόν και συλληφθεί και δικαστεί για ένα σορό αδικήματα που δεν έπραξε.

Δε γουστάρω ρε, ούτε πλειστηριάζω τον ρομαντισμό μου.  Τα τσιμέντα μας ήταν πάντοτε παλιά και τα χώματα μας λερωμένα, μαυρίζαμε απ’ τις μουζούρες και τον ιδρώτα μα δε ξευτιλίσαμε ποτέ την τιμή και την υπερηφάνεια που διακατείχε τον ΑΕΛίστα.

Καλή επιτυχία στη φουτσαλική ΑΕΛ στον τελικό, η απόφαση ανήκει στον καθένα σας και δεν είμαι εγώ εκείνος που θα σας προτρέψει να κάνετε οτιδήποτε.  Εύχομαι και ελπίζω να μην αναφερθείτε ποτέ στο παρόν κείμενο ούτε να πείτε «είχε δίκαιο» μα ούτε και να νιώσετε ποτέ την αδικία στο πετσί σας όπως την ένιωσαν τα 15 αδέρφια μας στα οποία στέλνω την αμέριστη αλληλεγγύη μου όπου κι’ αν βρίσκονται.

Είμαι βέβαιος πως κάποιοι δεν σας ξέχασαν.
Κρατάτε γερά.

Ευχαριστώ. Π.Σ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *