Διάσκεψη τύπου 28/3/17

Την πρώτη διάσκεψη τύπου παραχώρησε ο καινούριος προπονητής της ομάδας μας, Μπρούνο Μπαλταζαρ. Ο κύριος Μπαλταζάρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για Ανόρθωση και γενικά για την ομάδα που βρίσκεται τώρα.

Αναλυτικά:

“Ξέρω την Ανόρθωση δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα όμως μετά το Γενάρη έχουν κάνει καλές μεταγραφές.  Ξέρουμε τις δυνάμεις τους, ξέρουμε τις αδυναμίες τους. Δύσκολο παινχίδι, το Παπαδόπουλος είναι ένα παραδοσιακά δύσκολο στάδιο για την ΑΕΛ. Είναι σημαντικό και καθοριστικό παιχνίδι για την ομάδα μας, όμως ο στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι.”

Η φιλοσοφία του Μπαλταζάρ: ” Η ΑΕΛ ως μεγάλη ομάδα που είναι πρέπει να έχει τη μπάλα. Θέλω τους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τι κάνουμε όταν κρατάμε την μπάλα, όταν δεν κρατούμε την μπάλα. Από αυτά που έχω δει τους τελευταίους μήνες, πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά. Ειδικά αυτή τη στιγμή οι καλύτερες ομάδες παίζουν εναντίον. Δεν μπορώ να σκεφτώ την ΑΕΛ να παίζει αμυντικά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίζουμε επιθετικά”.

Για το πόσο γνωρίζει την ομάδα: “Είναι εύκολο να καταλάβεις το μεγαλείο της ΑΕΛ. Ο Τσόροβιτς ήταν συμπαίκτης μου και μου έχει πει πάρα πολλά πράγματα. Ξέρω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα της ομάδας αλλά ξέρω και το μεγαλείο της αλλά και την Θύρα 3. Είμαι εδώ όχι για να κλαίω για τα προβλήματα, αλλά για να βρούμε τις λύσεις. Και για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ ευχαριστημένος όσα βρήκα στην ΑΕΛ. Είναι σημαντικό που οι παίκτες δείχνουν ότι θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση. Με βοηθούν και με αυτή την συμπεριφορά θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Μόνο με ένα τρόπο θα συμβεί αυτό, να είμαστε όλοι μαζί.”

Για τη ψυχολογία της ομάδας: “Είπα προηγουμένως στους ποδοσφαιριστές και μπορώ να το πω και σε εσάς, δεν ήρθα να αλλάξω τα πάντα στα επόμενα παιχνίδια. Πολλά πράγματα ήταν καλά, όμως τους τελευταίους δυο μήνες κάποια πράγματα δεν ήταν καλά. Έχω καταλάβει πως οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν καλά, αλλά μετά από κάποιες συνομιλίες νιώθω ήσυχος και ήρεμος καθώς γίνεται προσπάθεια για να αφήσου πίσω κάποια πράγματα. Έτσι βλέπουμε το μέλλον, είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε γιατί ήταν καλά. Έτσι μικρές αλλαγές για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Γνωρίζουμε όλοι το βάρος που έχουμε στις πλάτες, όμως προχωράμε και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε αυτή τη κατάσταση.”

Για τον πρώτο στόχο: “Η φιλοσοφία τώρα είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Το πιο σημαντικό παιχνίδι τώρα και η συγκέντρωση μας είναι στο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο πέραν από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και το παιχνίδι με την Ανόρθωση, καθώς ο στόχος της ομάδας είναι να εξασφαλίσουμε θέση στο Europa League. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, και πρώτος στόχος είναι το παιχνίδι με την Ανόρθωση.”

Για τις απουσίες που υπάρχουν στις προπονήσεις: “Για ένα προπονητή είναι ιδανικό να έχει όλους τους παίκτες, αλλά έχουμε διεθνείς. Έχουμε και το πρόβλημα με τον Ντόσα. Αλλά όπως είπα και προηγουμένως δεν είμαι εδώ για να κλαίω για τα προβλήματα που υπάρχουν. Είμαι εδώ για να βρω λύσεις με τους παίκτες που έχω στην διάθεση. Αλλά θα ήταν καλύτερο να τους έχω όλους”.

Για το αν σκέφτεται και το Κύπελλο: “Η φιλοσοφία είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Ανόρθωση. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο, δεν σκέφτομαι το Κύπελλο. Μετά την Ανόρθωση θα ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε και το Κύπελλο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *