Το σύστημα βομβάρδισε στο σύστημα,ζήτω ο Βασιλέας! [Ο Λεμεσιανός]

Σουρεαλισμός. Δε νομίζω να υπάρχει άλλη καταλληλότερη λέξη να χαρακτηρίσει αυτό που ζούμε στην ποδοσφαιρική Κύπρο του 2016. Στημένα, κόκκινοι φάκελοι, βόμβες, βαρύγδουπες δηλώσεις, εκβιασμός ποδοσφαιριστών, τρομονόμος Ιωνά κτλ.

Από το 2001 στην ηγεσία και στον έλεγχο της ΚΟΠ βρίσκεται ο μέγας Βασιλείας του κυπριακού ποδοσφαίρου Κωστάκης. Γνωστότερος πλέον μετά από 15 χρόνια εξουσίας ως “μωράκι”, ο Κωστάκης με το κουστούμι και τα αθλητικά παπούτσια κατάφερε στα 15 χρόνια εξουσίας του στην ΚΟΠ, να τα κάνει όλα!

Δε θα ασχοληθώ περισσότερο με το τι πέτυχε ο Βασιλείας-μωράκι στα χρόνια του, αλλά θα επικεντρωθώ στο σήμερα. Το σκηνικό στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι τραγικό, αλλά ακόμα πιο τραγικό είναι ότι σύσσωμη η βρομιά του κυπριακού ποδοσφαίρου προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Έκαναν μια συνέλευση παρωδία, οι γνωστοί αρχηγοί των παράνομων δραστηριοτήτων του κυπριακού πρωταθλήματος, των στημένων, των εκβιασμών κτλ, κάθισαν στο τραπέζι για να ακούσουν τον αρχηγό και κύριο υπεύθυνο για το κυπριακό ποδόσφαιρό να τους κουνά το δάκτυλο για το τι πρέπει να κάνουν. Μάλιστα το “μωράκι” τους το έπαιξε και ως ο πιο τίμιος που θίγεται και ντρέπεται να ακούει την UEFA να τον προσβάλει. Όταν οι υπόλοιποι του είπαν ότι φέρει και κείνος ευθύνη, βγήκε ξανά στην αντεπίθεση και δήλωσε έτοιμος για κάθαρση!

Λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα σε εταιρεία συμφερόντων του Βασιλεία και όλοι οι αυλικοί του δήλωσαν συγκλονισμένοι, καταδικάζοντας! Ο αρχηγός του οικοδομήματος που λέγεται κυπριακό ποδόσφαιρο, που εδώ και 15 χρόνια τα έκανε μαντάρα, το παίζει σήμερα και κυνηγημένος από το σύστημα και τον υπόκοσμο. Ποιο σύστημα κυνηγά το “μωράκι”, το σύστημα που ο ίδιος δημιούργησε και υπόθαλψε εδώ και τόσο καιρό;

Οι πρόεδροι των ομάδων έριχναν ευθύνες στο “μωράκι” και το μωράκι ως αντισυστημικός τους έλεγε να “μην παίζουν πελλόν”. Το ότι οι ίδιοι τον ψηφίζουν εδώ και 15 χρόνια ψηλά γράμματα και λεπτομέρειες, το ότι οι ίδιοι ψηφίζουν τους νόμους τους ΚΟΠ, το ότι τα σωματεία τους εμπλέκονται στα στημένα εν γνώση τους, δεν ενδιαφέρει κανένα. Εξάλλου στις επόμενες εκλογές όλοι μαζί το “μωράκι” θα ψηφίσουν ξανά.

Ο Ιωνάς μαζί με την αστυνομία και την παρέα τους ψάχνουν για λύσεις ενώ επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι ο “φάκελος δεν αρκεί”, την ίδια ώρα που το διεθνές αθλητικό δικαστήριο αποδέχεται κατά 99% την υπόθεση του φακέλου, δεδομένου ότι το σύστημα παρακολούθησης έχει εξελιχθεί σημαντικά και δεν αμφισβητείτε.

Για μας η λύση είναι απλή, επιβάλλεται κάθαρση σε κάθε επίπεδο. Η κάθαρση δεν θα έρθει με το να το παίζει ο Βασιλείας αντισυστημικός, ούτε ο Κίκης με τον Φανιέρο να ζητούν απόσυρση από το στοίχημα. Η κάθαρση θα έρθει με αλλαγή των προσώπων και των πολιτικών της ΚΟΠ, θα έρθει με τη μείωση των ομάδων που θα καταργήσει τα αδιάφορα παιχνίδια και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό. Θα έρθει με την απαγόρευση του υπόκοσμου να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, θα έρθει όταν και εφόσον το κατεστημένο γκρεμιστεί εκ θεμελίων και όχι επιφανειακά. Θα έρθει όταν οι Πρόεδροι των σωματείων σταματήσουν να είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών άλλων ομάδων. 

Η ΑΕΛάρα μας σε αυτή τη διαδικασία οφείλει να πρωτοστατήσει, οφείλουμε να προστατέψουμε το σωματείο μας από αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Η ΑΕΛ έχει ιστορία πραγματικού έντιμου ήθους. Ο Πρόεδρος της ομάδας μας επιβάλλεται να ζητήσει άμεσα μείωση των ομάδων σε 10 αλλά και αλλαγή προσώπων και τακτικών στην ΚΟΠ. Η ΑΕΛ πρέπει να αποτελέσει εκείνη την κινητήρια δύναμη που θα φέρει την πραγματική κάθαρση στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με κάθε κόστος. 

Μέχρι τότε κανείς να μην περιμένει τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα. Αν ήταν για έρευνες κατά των οπαδών σε διαδικασία εξπρές θα ήταν ήδη πίσω από τα σίδερα. Τώρα που οι πραγματικοί υπεύθυνοι που διαλύουν το ποδόσφαιρο, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και κοιτάζει ο ένας τον άλλον.

Για το λαό σου, την ιστορία και για τον κύκλο με τα γράμματα τα -3-. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *