Αναδρομή στο Παρελθόν: Με αφορμή την άνοδο της Α.Ε.Ζ

Mε αφορμή την άνοδο της Α.Ε.Ζ και τις επικείμενες συναντήσεις των δυο ομάδων στους αγωνιστικούς χώρους μετά από χρόνια, παίρνουμε την ευκαιρία να δημοσιεύσουμε ένα παλιό άρθρο, από την αθλητική εφημερίδα ”Oμάδα”.  Το συγκεκριμένο δημοσιεύθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 1996.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας συναντά τον τότε πρόεδρο της ΑΕΖ Ζακακίου Στέλιο Χρίστου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε όταν ερωτήθηκε το εξής.

Δημοσιογράφος: ”Βέβαια το κυριότερο για εσάς αύριο είναι η οικονομική επιτυχία;”

Στέλιος Χρίστου: ”Tρίβουμε τα χέρια μας από ικανοποίηση όμως μας προβληματίζει το γεγονός ότι η χωριτικότητα της κερκίδας μας είναι μόλις για 1000 θεατές.  Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να βολέψουμε τον κόσμο.  Είναι βλέπετε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΛ στη Λεμεσό.  Πάντως έχουμε καθαρίσει όλους τους χώρους για μια ασφαλή παρουσία των φιλάθλων.

Δημοσιογράφος:  ”Πόσο κόσμο περιμένεται;”

Στέλιος Χρίστου:  ” Τουλάχιστον 2000 πρέπει να είναι στο γήπεδο.  Σίγουρα θα έχουμε νέο ρεκόρ εισιτηρίων.  Θυμάμαι δε ότι η τελευταία μαζικότερη προσέλευση φιλάθλων στην έδρα μας έγινε πριν 5 χρόνια σε αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια”.

Δημοσιογράφος: Πέρσι σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα σας πόσα εισιτήρια διαθέσατε;

Στέλιος Χρίστου: ”Γύρω στα 1500 οπόταν ίσως αύριο καλύψουμε από τον αγώνα με την ΑΕΛ όλη την χρονιά!!!”

Βέβαια για όσους θυμούνται ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος, τόσος που ακόμα και οι καντίνες είχαν ξεπουλήσει την πραμάτια τους από πάρα πολύ νωρίς.

 

ael-aez-1996

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *