Γιατί ρε γαμώτο…;;; [Ο Λεμεσιανός]

basket-ael

Γιατί ρε γαμώτο, γιατί;;; Μόνο αυτό και τίποτα άλλο δε έρχεται στο μυαλό σου βλέποντας όλα εκείνα που πέτυχε η τεράστια ομάδα καλαθόσφαιρας της ομάδας μας.

Με αρκετή ώρα μπροστά μου, πέτυχα τυχαία στο YouTube ένα μεγάλο σε διάρκεια video που τελικά ήταν ολόκληρος εκείνος ο αξέχαστος αγώνας κόντρα στο αποέλ. Ήταν 2007 όταν ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα στη κορυφή και κάναμε σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη που φτάσαμε μέχρι τους 8. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας και αυτό δε τους άρεσε, κόντα στα μεσάνυχτα παραμονής του αγώνα μας στέλνουν να παίξουμε στη Λάρνακα νομίζοντας πως θα καταφέρουν να παίξει η ΑΕΛάρα χωρίς το μεγάλο της όπλο τον κόσμο.

Τελικά την έπαθαν, την Πέμπτη το πρωί σημαίνει συναγερμός στη Λεμεσό. Όλοι πιο πεισμωμένοι από ποτέ αποφασίσουν πως αυτό το πρωτάθλημα, το 5ο συνεχόμενο, θα το πάρουμε με κάθε τρόπο. Τέσσερις και πλέον χιλιάδες λιοντάρια γεμίζουν ασφυκτικά το μουντό Κίτιο και γίνεται ο χαμός. Οι αντίπαλοι τα έχουν χαμένα, οι διαιτητές ζαλίζονται, η δικαστική καταλαβαίνει το λάθος της, αντί 2500 στο Κλουβί, 4000 στη Λάρνακα, η καλύτερη απάντηση!

https://www.youtube.com/watch?v=Yfg1179wdiY&sns=fb

Το πρωτάθλημα έρχεται και όλα μοιάζουν μαγικά και ονειρεμένα. Οι δηλώσεις των υπεύθυνων της ομάδας μιλούν για ακόμα μεγαλύτερα πράματα τα επόμενα χρόνια. Κούφια λόγια όλα, από εκεί και πέρα η Βασίλισσα μας ξεκινά να παίρνει τον κατήφορο. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που την έφτασαν τόσο ψηλά αλλά πλέον έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι λιποτάκτες.

Η μεγάλη ομάδα που αυτοί έφτιαξαν πλέον δεν υπάρχει, όχι απλά δε καταφέρνει να φέρνει τίτλους και επιτυχίες αλλά για δεύτερη σερί χρονιά μένει αδρανοποιημένη και κανείς, μα κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αυτοί που ήθελαν καναπέδες και πολυθρόνες, ακριβά ταξίδια, all star day κτλ άφησαν την ΑΕΛάρα, τη Βασίλισσα της καρδιάς μας, στο έλεος της.

Όλοι λένε ότι έδωσαν πολλά στην ομάδα και πλέον δε μπορούν άλλο. Ντροπή τους, απορώ πως καταφέρνουν τα βράδια να κοιμούνται ξέροντας που εκείνο το θηρίο που λεγόταν ΑΕΛ πλέον δεν υπάρχει. Αυτοί που έδωσαν το όνομα των εταιρειών τους στην ομάδα την άφησαν τώρα στα δύσκολα. Δε ξέρω πόσο είναι το οικονομικό κόστος για να λειτουργήσει ξανά, μπορεί να είναι και τεράστιο, αλλά ποτέ δεν προσπάθησαν.

Δέχονται να βλέπουν το αεκάκι να παίρνει το πρωτάθλημα στο μπάσκετ; Δέχονται η κάθε έθα που παρακαλεί κόσμο να πάει στο γήπεδο να είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΛάρα; Ναι, το δέχονται και όχι μόνο το δέχονται αλλά ίσως και να τους αρέσει. Πληγώνομαι και θυμώνω να βλέπω τον Παλάλα να φορεί άλλη φανέλα, πληγώνομαι και θυμώνω που ο Κουνούνης αηδίασε τόσο που δεν αγωνίζεται πλέον, με ενοχλεί που τα νεαρά μας ταλέντα δεν έχουν ομάδα να αγωνιστούν και αναγκάζονται να πάνε σε μισητούς αντιπάλους.

Είναι κρίμα και άδικο, απορώ πότε επιτέλους αυτοί που κρατούν λεφτά θα ξυπνήσουν. Δε θέλουμε μεγαλεία και τεράστιες πορείες, ούτε προυπολογισμούς εκατομμυρίων. Θέλουμε να βλέπουμε τη Βασίλισσα ζωντανή, θέλουμε να την βλέπουμε στο γήπεδο να αγωνίζεται και να τιμά όλους αυτούς τους μεγάλους που πέρασαν. Ελάτε κοντά εσείς που γνωρίζεται τα λημέρια, πείτε στον κόσμο πόσα λεφτά χρειάζονται και όλοι μαζί θα τα βρούμε, 50, 100, 200 ευρώ τι είναι μπροστά στην αναβίωση όλων των στιγμών που ζήσαμε.

Ακόμα και όταν έγιναν κάποιες προσπάθειες και η ΑΕΛάρα πήγε σε τελικούς ο κόσμος ήρθε και πάλι κοντά γεμίζοντας το Κλουβί, ο ΑΕΛίστας διψά για αυτή την ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=DpA7aJCj5Js

Ο ΑΕΛίστας αγαπά το μπάσκετ, ο ΑΕΛίστας λατρεύει την Βασίλισσα του, γουστάρει να πηγαίνει στο Κλουβί, γουστάρει να κάνει κάθε γήπεδο καμίνι. Οι νεότερες γενιές λιονταριών μεγάλωσαν με την μπασκετική ΑΕΛ, εκείνη η ομάδα ήταν αυτή που κράτησε την φλόγα και την περηφάνια του ΑΕΛίστα ψηλά, είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην υπάρχει πλέον.

Και το Κλουβί, εκείνο το γήπεδο που έκανε τους κορυφαίους της Ευρώπη να υποτάσσονται, πλέον είναι ένα αχούρι. Μάταια οι άνθρωποι των άλλων τμημάτων προσπαθούν αλλά δυστυχώς το οικονομικό είναι εμπόδιο.

Μια νέα αρχή, με δικά μας παιδιά, με τρελούς λέοντες που θα παθιάζονται για την τιμημένη φανέλα, ο κόσμος θα σταθεί στο πλευρό όποιου δοκιμάσει, μια νέα αρχή για να οικοδομήσουμε ξανά την μεγάλη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, να την βάλουμε ξανά στον θρόνο της, εκεί που της αξίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *