Γεννηθήτω νέα ΑΕΛ… (ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΤΥΑΡΙ)

Χτίζεται κάτι καινούργιο

Φέτος το καλοκαίρι θεωρώ ότι ήταν το τέλος της ομάδας που ο Πάμπος Χριστοδούλου έφτιαξε το 2012 και στη θέση της πήγε να χτιστεί κάτι καινούργιο που όμως στη πορεία απέτυχε.

Η ομάδα του 2012 δεν υπάρχει πλέον να μας ξελασπώσει από τις αποτυχημένες μεταγραφές (όπως συνέβηκε τα τελευταία 2 χρόνια) υπάρχει όμως ο Χριστάκης Χριστοφόρου ο οποίος μέχρι στιγμής δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά.

Κατάφερε να αναγεννήσει αλλά και να βγάλει από τη ναφθαλίνη ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ ενώ η πρώτη του μεταγραφή μέχρι στιγμής δείχνει πετυχημένη. Το αποτέλεσμα είναι να έχει αλλάξει εντελώς η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, εξού και ο τίτλος “γεννηθήτω νέα ΑΕΛ”.

 

jose fkiarinho

Πάμε στην αξιολόγηση όσων αγωνιστήκαν από το Χοσέ Φκιαρίνιο:

ROMEROΠούλπο Ρομέρο:

Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ ενώ γενικά ήταν και πάλι πολύ καλός με highlight την εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά όταν το σκορ ήταν 2-1.

Βαθμός: 8/10

 

 

 

 

ELEFTHERIOU

Ελευθερίου:

Ξεκίνησε βασικός σε ένα ντέρμπι με Αποέλ και τα πήγε αρκετά καλά αμυντικά αλλά κυρίως επιθετικά αφού ανέβαινε συνεχώς ψηλά δίνωντας βοήθειες (ο Μάρκο Αιρόσα των φτωχών). Αλοίμονο να έχει κάποιος παράπονο από τον Ελέ.

Βαθμός: 7/10

 

 

 

 

 

EDMARΕντμάρ:

Καλά τα πήγε και ο Εντμάρ που επίσης έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην ανάπτυξη.

Βαθμός: 7/10

 

 

 

 

 

massamba

Σαμπού:

Καλός και στο δεύτερο τεστ ο Σαμπού αφού δείχνει να είναι ένας ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός. Στο γκολ που δεχθήκαμε του έφυγε ο Ρίισε όμως η γενική του εικόνα ήταν θετικότατη.

Βαθμός: 7/10

 

 

 

 

SIELIS

Σιέλης:

Συνέχισε από εκεί που έμεινε με Απόλλωνα, δηλαδή καλή εμφάνιση χωρίς επιπολαιότητες. Αν συνεχίσει να βελτιώνεται μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό κεντρικό αμυντικό αφού τα φυσικά χαρακτηριστικά τα έχει.

Βαθμός: 7/10

 

 

 

 

NIKOLAOU

Νικολάου:

Ο αρχηγός πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση μετά από πολύ καιρό. Δεν θεωρώ ότι έπιασε την απόδοση που είναι ικανός να πιάσει όμως με τίποτα δεν θύμησε τις προηγούμενες φετινές εμφανίσεις. Καλός αμυντικά ενώ ανέβαινε και ψηλά βοηθώντας στην ανάπτυξη.

Βαθμός: 7/10

 

 

 

 

sachetti

Σακέτι:

Eξαιρετικός και πάλι, έτρεχε ασταμάτητα βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας ενώ πολύ καλά έκανε την δουλειά του και σε ότι αφορά την επίθεση. Πέραν της καλής απόδοσης του, αξιοσημείωτο είναι το πάθος που βγάζει μέσα στο γήπεδο.

Βαθμός: 9/10

 

 

 

OHENEΟχένε:

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ρίχθηκε απευθείας στα βαθιά. Φάνηκε ακόμη πιο ώριμος από πέρσι και καθόλου επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του. Θεωρώ ότι είναι άξιος αντικαταστάτης του Μπεμπέ, αφού με αποέλ οργάνωνε τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας εξαιρετικά (ειδικά στο δεύτερο μέρος) ενώ είχε και αρκετά τρεξίματα βοηθώντας την ομάδα να πιέζει ψηλά.

Βαθμός: 8/10

 

 

 

SARDINERO

Σαρδινέρο:

Για ακόμη ένα παιχνίδι προσπάθησε όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα. Θα μπορούσε να σκοράρει κάποιο γκολ, ελπίζω να το πράξει στα επόμενα παιχνίδια για να πάρει ψυχολογία.

Βαθμός: 6/10

 

 

 

 

CARLITOS-NEW

Καλό:

Πέρσι από το πουθενά μας βγήκε εντεκαδάτος ο Οχένε, φέτος νομίζω αυτός θα είναι ο Καλό. Όπως και με τον απόλλωνα, έτσι και με το Αποέλ ήταν άπιαστος από τα αριστερά δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα κερδίζωντας ακόμη ένα πέναλτι. Μπορούσε άνετα να πετύχει κάποιο γκολ αφού έχασε μερικές κλασσικές ευκαιρίες.

Βαθμός: 8/10

 

 

 

TAGBAJUMI

Ταγκμπατζουμί:

Ήταν επίσης άπιαστος και συνεχή απειλή για το αποέλ μετουσιώνοντας την καλή του απόδοση σε ακόμη 2 γκολ. (το δεύτερο ήταν εντυπωσιακό)

Βαθμός: 9/10 *MVP

 

 

 

 

STAVROU

Σταύρου:

Δεν αγωνίστηκε για πολύ για να αξιολογηθεί όμως αξίζει να αναφέρουμε το πάθος και τα συνεχή τρεξίματα για στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε κερδίζωντας το χειροκρότημα της εξέδρας.

Βαθμός: -/10

 

 

 

 

ionita

Ioνίτα:

Αγωνίστηκε ελάχιστα.

Βαθμός: -/10

 

 

 

 

 

NADEAU

Ναντό:

Αγωνίστηκε ελάχιστα.

Βαθμός: -/10

 

 

 

 

 

xristakis 6

Χριστοφόρου:

Δεν άλλαξε κάτι από πλευράς σχηματισμού της ομάδας, άλλαξε όμως πρόσωπα και του βγήκε (Σαμπού,Σακέτι,Οχένε,Καλό) ενώ κατάφερε να αλλάξει την αρνητική ψυχολογία κάποιων άλλων (Νικολάου,Τάγκμπατζουμί) με αποτέλεσμα να βλέπουμε μια παθιασμένη ΑΕΛ που έτρεχε και μάρκαρε σε ολόκληρο το γήπεδο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο αντίπαλος να κάνει παιχνίδι (απειληθήκαμε κυρίως από στημένα). Επιθετικά υπήρχε βελτίωση στο τρόπο ανάπτυξης κάτι που φαίνετε από τις ευκαιρίες που φτιάξαμε.(θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ)

Βαθμός: 9/10

 

ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΤΥΑΡΙ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *