Δηλώσεις Πλουτή σε ραδιοφωνικό σταθμό [19/5/2014]
Για τον διακοπέντα αγώνα μίλησε ο Πλουτής σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λευκωσίας. Αναλυτικά όσα είπε:
” Μια κροτίδα τίναξε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στον αέρα. Οι αγώνες μας κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας μιας ενέργειας. Όλοι είδαμε την εικόνα που έβγαλε ο κόσμος μας κατά τη διάρκεια του αγώνα, δε δημιούργησαν το παραμικρό. Οι δύο κροτίδες ήταν μεμονωμένα περιστατικά, έχουμε βάσιμες υποψίες να πιστεύουμε πως το άτομο που έριξε την κροτίδα δεν προέρχεται από το χώρο της ομάδας μας. Δεν είχε καμία λογική ένας φανατικός φίλαθλος να κάνει τέτοια ενέργεια. Η εικόνα του αγώνα ήταν προς το μέρος μας. Συνέβηκε το περιστατικό και ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε πολύ εύκολα το παιχνίδι. Ήταν ο σημαντικότερος αγώνας του πρωταθλήματος και πήρε τόσο εύκολα την απόφαση να διακοπεί και να κριθεί στη Δικαστική.
Σε παρόμοια περιστατικά τα προηγούμενα χρόνια δε συνέβηκε ποτέ τέτοιο πράγμα. Ακόμα και φέτος δε διακόπηκε ο αγώνας αφού δόθηκε δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα θέματα βίας και στεναχωριόμαστε για τον τραυματισμό ενός παίκτη.
Έχουμε πολλές μαρτυρίες από φίλους της ΑΕΛ. Είδα το συγκεκριμένο ατόμο να κινείται σε διάφορες θέσεις της κερκίδας. Δε μας έδωσε κανείς στοιχείο που υποδεικνύει την ταυτότητα του. Δεν τον έχουν δει ξανά πάνω στην κερκίδα. Ελπίζουμε να βρεθεί αυτό το άτομο. Δεν βρίσκουμε κανένα λόγο γιατί να κάνει αυτό το πράγμα κάποιος οπαδός της ΑΕΛ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρεθεί, να συλληφθεί και να έχει τις συνέπειες που πρέπει.
Το σωστό και το δίκαιο είναι να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκε πολλή πίεση για να διακοπεί το παιχνίδι στον διαιτητή. Έγιναν πολλά πράγματα, ασκήθηκε πίεση από προπονητές, παράγοντες και άλλους. Το παιχνίδι διακόπηκε πολύ εύκολα. Η αστυνομία μπορούσε να μπορούσε να παρέχει ασφάλεια και αυτό φάνηκε από τις συζητήσεις που έγιναν στα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος μας τους εγγυήθηκε ότι θα έμπαινε μπροστά από τον πάγκο του αποελ και δε θα έπεφτε τίποτα άλλο από την κερκίδα μας. Όλα αυτά δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη ενώ έχουμε όλες τις πληροφορίες που αποδεικνύουν πως ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή δεν ήταν σοβαρός. Θα αποκαλύψουμε τις επόμενες μέρες στοιχεία από το νοσοκομείο της Λεμεσού. Όλα τα στοιχεία που θα έχουμε θα τα χρησιμοποιήσουμε για να δείξουμε ότι η απόφαση πάρθηκε εύκολα. Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, παλαιότερα τραυματίστηκαν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν και το παιχνίδι συνεχίστηκε και ενώ ήταν διαιτητές κάποιοι που ήταν και στο προχθεσινό παιχνίδι. Είναι πάρα πολύ περίεργα τα όσα συνέβηκαν το απόγευμα του Σαββάτου”.
