Αγόρι 7μηνών απέκτησε ουρά 10 εκατοστών στην Κίνα

Πρόκειται για μία γενετική ανωμαλία, ονόματι spina bifida ή αλλιώς δισχιδής ράχη. Το παιδί έβγαλε ουρά όταν γεννήθηκε και επτά μήνες αργότερα έχει φτάσει στα 10 εκατοστά.

Οι γιατροί αρνούνται να του την αφαιρέσουν, γιατί, όπως υποστηρίζουν, θα ξαναβγεί. Η μητέρα του, ωστόσο, επιμένει. Για να αφαιρεθεί, λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση τμήματος της σπονδυλικής στήλης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανωμαλία.

Η δισχιδίς ράχη, είναι μία γενετική ανωμαλία που εμφανίζεται σε περίπου 1.500 παιδιά παγκοσμίως. Στις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει συμπεριλαμβάνονται η υπερκινητικότητα, η ελλειμματική προσοχή, η νοητική διαταραχή και φυσικά τα προβλήματα στη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού. Για τους λόγους αυτούς, τα νεογέννητα, στις περισσότερες των περιπτώσεων υποβάλλονται άμεσα σε επέμβαση αφαίρεσή της.

Η δισχιδίς ράχη είναι γενετική ανωμαλία τμήματος των οστών της σπονδυλικής στήλης και των γύρω ιστών. Είναι αποτέλεσμα λάθους σχηματισμού τους και το αποτέλεσμα είναι τμήματα του νωτιαίου μυελού να είναι εκτεθειμένα, σχηματίζοντας υποτυπώδη ουρά.

Οι αιτίες πρόκλησής της παραμένουν άγνωστες, έχει διαπιστωθεί όμως ότι συμβάλλουν τόσο κληρονομικοί, όσο και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες.

Η διαταραχή εμφανίζεται κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης και οι πιθανότητες εμφάνισης σε αδέλφια είναι αυξημένες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *