Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Παλάλα στο lions-radio

Αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας lions-radio.com παραχώρησε ο καλαθοσφαιριστής-προπονητής της ομάδας μας Γιώργος Παλάλας, ένας άνθρωπος σημαία στη σύγχρονη ιστορία της καλαθοσφαιρικής μας ΑΕΛ.

Θέλουμε πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο ο οποίος με προθυμία και ευχαρίστηση απαντούσε στις ερωτήσεις μας, ενώ γνωρίζοντας τον Γιώργο από κοντά καταλαβαίνεις πως όσα κιλά καλαθόσφαιρας γνωρίζει αλλά τόσα κιλά ανθρωπιάς και λεβεντιάς κουβαλά επάνω του.

Σας παραχωρούμε ολόκληρη τη συνέντευξη με τον Γιώργο Παλάλα και του ευχόμαστε η χρονιά που έρχεται να είναι ακόμη καλύτερη για όλα τα οικοδομήματα της ΑΕΛ.

Lions-Radio: Τι σημαίνει για τον Γιώργο Παλάλα η κατάκτηση του φετινού τρέμπλ στην πρώτη κιόλας χρονιά του ως προπονητής; 

Γιώργος Παλάλας: Η κατάκτηση όλων των τροπαίων φέτος ήταν κάτι που μας έκανε πολύ χαρούμενους μέσα σε μία χρονιά όπου το αντρικό τμήμα υποβαθμίστηκε οπόταν οι κοπέλες κράτησαν ψηλά τη σημαία του τμήματος και έδειξαν πόσο πολύ αγαπούν το σήμα στη φανέλα τους. Ακόμη και οι 2 ξένες, υπήρχαν στιγμές που νόμιζες ότι γεννήθηκαν μέσα στην ομάδα.

Lions-Radio: Eίδαμε τις κοπέλες με πυγμή και πάθος να σαρώνουν τα πάντα φέτος, ποιος ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας πιστεύεις για την κατάκτηση του Τρεμπλ;

Γιώργος Παλάλας: Τα δύο αυτά συστατικά ήταν αυτά που μας έδωσαν το πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν τα συστατικά τα οποία δεν γνώριζα αν υπήρχαν γιατί είχαμε το αήττητο σχετικά εύκολα. Στα play-offs όμως κατέθεσαν τη ψυχή τους στο γήπεδο και ήταν νομίζω κάτι που είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια.

Lions-Radio: Εμάς πάντως η φετινή γυναικεία ομάδα μας θυμίζει στιγμές των προηγούμενων χρόνων της αντρικής που σάρωνε τους πάντες και τα πάντα. Τι έφταιξε και έφτασε μέχρι εδώ η Βασίλισσα μας;

Γιώργος Παλάλας: Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που συνέβαλαν να φτάσει το τμήμα εδώ που έφτασε. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει για να αναγεννηθεί το τμήμα. Όπως αλλάξαμε φέτος νοοτροπία στο ποδόσφαιρό έτσι πρέπει να κάνουμε και στην καλαθόσφαιρα, δηλαδή να σταματήσουμε να ψάχνουμε του υπαίτιους και να ρίχνουμε το φταίξιμο ο ένας στον άλλο, να σταματήσει η μουρμούρα και να κάνουμε μια νέα αρχή με πολλή δουλειά.

Lions-Radio: Πέραν από προπονητής της γυναικείας ομάδας φέτος, αγωνίστηκες και με την αντρική ομάδα σε μια πολύ περίεργη χρονιά. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια;

Γιώργος Παλάλας: Είναι πολύ περίεργο το τι νοιώθω για την φετινή χρονιά, αφού είχαμε συνηθίσει όλοι μια πορεία πρωταθλητισμού τα τελευταία 10 χρόνια. Το μόνο θετικό της φετινής χρονιάς είναι ότι πήραν εμπειρίες οι μικροί, αρκετοί από τους οποίους έδειξαν ότι μπορούν να γίνουν μέρος μιας ΑΕΛ που θα πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Lions-Radio: Ποια είναι η κορυφαία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Γιώργος Παλάλας στην καριέρα του;

Γιώργος Παλάλας: Η κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος 2007 με 3-2 νίκες στα play-offs με αντίπαλο το Αποέλ. Ήταν τότε που ξεσηκώθηκε ο κόσμος βλέποντας κάποιους να προσπαθούν να μας κλέψουν το τρόπαιο και γέμισε το γήπεδο της Λάρνακας οδηγώντας την ομάδα στο πρωτάθλημα.

Lions-Radio: Έζησες το κλουβί στις πιο μεγάλες δόξες του. Πως είναι να αγωνίζεσαι μπροστά στον υπέροχο κόσμο της ΑΕΛ;

Γιώργος Παλάλας: Ότι και να πω είναι λίγο και παρά να πω τα γνωστά και χιλιοειπωμένα, δεν θα πω τίποτα. Όλη η Ευρώπη παραδέχθηκε ότι ήταν η πιο καυτή έδρα.

Lions-Radio: Θα ήθελα να μας μιλήσεις λίγο για τον μικρό Γιώργο τότε, ποια η αφορμή να ασχοληθεί με την καλαθόσφαιρα, ποια τα πρώτα του βήματα;

Γιώργος Παλάλας: Με την καλαθόσφαιρα ξεκίνησα να ασχολούμαι στα 6 μου, όταν πήγα στις ακαδημίες της ΑΕΛ. Έτσι κι’ αλλιώς ήμουν στα γήπεδα από 1 χρονού βλέποντας αντρικό και γυναικείο λόγω του πατέρα μου. Σίγουρα όταν είσαι μικρός ονειρεύεσαι τέτοιες επιτυχίες όπως πρωταθλήματα και κύπελλα, όταν όμως τα ζήσεις είναι πολύ καλύτερα από το πώς τα ονειρευόσουν.

Lions-Radio: Που θα ήθελες να αφιερώσεις τα 3 φετινά τρόπαια που πήρες ως προπονητής; 

Γιώργος Παλάλας: Και τα 3 τρόπαια είναι αφιερωμένα στα παιδιά που χάσαμε σαν ΑΕΛ.

Lions-Radio: Πες μας 1-2 κουβέντες για την ποδοσφαιρική ομάδα. Ζούμε μεγάλες στιγμές.

Γιώργος Παλάλας: Σίγουρα είναι η καλύτερη ΑΕΛ τα τελευταία 20 χρόνια, και το κυριότερο είναι ΟΜΑΔΑ. Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν ονόματα υπάρχουν 11 τρελοί ασταμάτητα και καταπίνουν τον αντίπαλο!

Lions-Radio: Ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής;

Γιώργος Παλάλας: Αιρόσα, απλά άλλο επίπεδο.

Lions-Radio: Και τέλος Γιώργο, ποιο το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΛ;

Γιώργος Παλάλας: …..και εγώ θα ζω στιγμές του 68 το τρόπαιο να δω ξανά στη Λεμεσό.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *