Προηγήθηκε αλλά δεν τα κατάφερε … πρώτη εντός έδρας ήττα
Ενώ ξεκίνησε καλά, ήταν απούσα από το ντέρμπι η ομάδα μας με αποτέλεσμα να δεχθεί την ήττα από την Ομόνοια με 1-2 στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης. Το γρήγορο γκολ αντί να δράσει θετικά είχε αρνητικές συνέπειες στην τελική, έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό αδυνατώντας να κυκλοφορήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι της.
Συνεπώς, έμεινε στους 59 βαθμούς μαζί με τον Απόλλωνα, ενώ η Ομόνοια έφτασε τους 63 και το +4.
Ορεξάτη και με πάθος μπήκε η ομάδα μας στο παιχνίδι, ξεκινώντας ιδανικά στο ντέρμπι, ανοίγοντας νωρίς το σκορ με μια γκολάρα του Τεσέιρα. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Ισοφαρίστηκε και έπειτα αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα, έχασε τον έλεγχο του κέντρου με αποτέλεσμα η Ομόνοια να γυροφέρνει την εστία του Βοζίνια. Δυστυχώς μετά το γκολ της χάθηκε στο γήπεδο και η Ομόνοια από το ημίχρονο κίολας κατάφερε να ανατρέψει το ματς.
Στην επανάληψη, η Ομόνοια έμενε ψηλά και ασκούσε πίεση βραχυκυκλώνοντας την κυκλοφορία της μπάλας από τους ποδοσφαιριστές μας που αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους για να ξεδιπλωθούν μπροστά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η αδυναμία να ελέγξουμε το κέντρο, στο οποίο χάθηκαν πάμπολλες μονομαχίες. Μετά την τριπλή αλλαγή του Κέρκεζ στο 64′ έγινε προσπάθεια να γίνει πιο απειλητική η ομάδα μας, δημιουργήθηκαν κάποια ρήγματα στην περιοχή και κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά:
Μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ η ομάδα μας με απίστευτο γκολ του Αντρέ Τεσέιρα, ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Προηγήθηκε φάση διαρκείας, έγινε η σέντρα από δεξια και ο Τεσέιρα κάρφωσε τον Φαμπίνιο.
Η επόμενη ευκαιρία ήταν με τον Μαέ στο 12′, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σέχου, πήρε την μπάλα εκτός περιοχής σούταρε πλασαριστά όμως πάνω στον Φαμπιάνο.
Στο 16′ η Ομόνοια σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού προηγήθηκε οφσάιντ το οποιο είδε ο βοηθός, ελέγχθηκε και από το VAR για επιβεβαίωση.
Στο 25′ η Ομόνοια έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ο Τσέποβιτς από αριστερά έδωσε στον κεντρικό διάδρομο στον Λοίζου που έκανε την προσποίηση και σούταρε ένα διαγώνιο σουτ στην εστία του Βοζίνια. Έχασε τον Τσέποβιτς ο Τεσέιρα αλλά και οι υπόλοιποι αμυντικοί παρακολουθούσαν τον Λοίζου αντί να τον κλείσουν άμεσα κι αυτό στοίχησε.
Ένα πλασέ του Τσέποβιτς στο 33′ αποκρούστηκε εύκολα από τον Βοζίνια.
Ο Γκόμεθ πήγε για το απευθείας κόρνερ στο 41′, ο Βοζίνια και ο Μεντόγιεβιτς απομάκρυναν σε νέο κόρνερ. Το νέο κόρνερ έφυγε άουτ σύμφωνα με τον διαιτητή αλλά στη συνέχεια της φάσης πήγε στο VAR. Έδωσε πέναλτι στην Ομόνοια για χέρι του Ντανίλο στο 45′. Ο Τσέποβιτς εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-2.
Με το καλημέρα στην επανάληψη η ομάδα μας δημιούργησε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Τόρρες που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Ο Βοζίνια έκανε μεγάλη απόκρουση σε μακρινό σουτ της Ομόνοιας στο 54′.
Καλό σουτ του Μηνά Αντωνίου στο 65′ από το ύψος της περιοχής, ο Φαμπιάνο δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ, ένα κόρνερ που έφερε την επικίνδυνη κεφαλιά του Μπρούνο Σάντος που έφυγε λίγο έξω.
Μεγάλη ευκαιρία του Μηνά Αντωνίου στο 73′ μετά από ωραία ασσίστ του Ριέρα από αριστερά, ο Φαμπιάνο έπεσε και απομάκρυνε ασταθώς. Μπορούσε και καλύτερ ο Μηνάς αφού ήταν μόνος και ανενόχλητος.
Μεγάλη ευκαιρία στο 90+1 έχασε η ομάδα μας με την κεφαλιά του Πάνιτς, ο Φαμπιάνο με τα ακροδάκτυλα ακούμπησε την μπάλα και με τη βοήθεια του δοκαριού γλίτωσε την ισοφάριση.
Αβντιγιάι και Ντούριτς συνεπλάκησαν στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να δεχθούν κόκκινη κάρτα.
Αρχική ενδεκάδα: Βοζίνια, Τεσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ (64′ Σάντος), Αντωνίου, Μεντόγιεβιτς (64′ Ριέρα), Νταβόρ (83′ Α. Αβραάμ), Ντανίλο, Τόρρες (83′ Μπάμπιτς), Άντονι (64′ Αβντιγιάι), Μαέ.
Κάρτες: Μεντόγιεβιτς. Σάντος, Αβντιγιάι (κόκκινη)/ Κούσουλος, Aσαντέ, Τιάγκο, Ντούριτς (κόκκινη)
