60 ευρώ είναι πολλά…

Η αλήθεια δεν υπάρχουν πολλοί τίτλοι να χρησιμοποιήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό που έλαβε χώρα δίπλα μας.  Ας πάρουμε τα πράγματα, ομως από την αρχή.

Όταν το Αποέλ πανηγύριζε τον τίτλο του πρωταθλήματος, κάποιοι τσάμπα μάγκες κτύπησαν αυτοκίνητα με τουρκοκυπριακές πινακίδες και έκαναν ζημιές σε περιουσίες ανθρώπων που απλά περνούσαν απ’ εκεί.  Αυτό είναι άλλο ένα σημάδι πως η παιδεία και η κυπριακή κοινωνία νοσούν μιας και πολίτες της αδυνατούν να δεχθούν ότι δεν τους μοιάζει.

Η Κίσα βλέποντας όλα αυτά αποφάσισε να κάνει κάτι, (ΚΊΣΑ = Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό).  Ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών  60 μόλις ευρώ για τα μεταφορικά πέντε νεαρών πρόσφυγων που ζουν στα κέντρα κράτησης της Κοφίνου για να συμμετάσχουν σε δράση στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Abused no More» (http://goo.gl/M5rI9b).  Καλά σκεφτήκατε, εκείνος ο υπουργός είναι που προχθές παρέδωσε το τρόπαιο που κατακτήθηκε ”δίκαια” στο Αποέλ είναι και εκείνος που ανέχεται μαζί με το κράτος τις άνανδρες επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και κάνουν χώρο στο ρατσισμό και σε σκατόμυαλα κακομαθημένα παιδάκια.

Η ΚΙΣΑ σχολιάζει: ”60 ευρώ δεν έχει το Υπουργείο για συμμετοχή νέων από το Κέντρο της Κοφίνου σε δράση κατά των διακρίσεων όμως διαθέτει 400.000 ευρώ για εκπομπή μαγειρικής … κατά τ’άλλα εκπλήσσεται για την βία στο Κέντρο!”

Μην σας τα πολυλογούμε, το υπουργείο απέρριψε το αίτημα της Κίνησης με τη δικαιολογία πως «δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση των απαιτούμενων πιστώσεων για κάλυψη των εξόδων μεταφοράς…. δεδομένων και των υφιστάμενων δημοσιονομικών περιορισμών»

Στην πραγματικότητα, το κράτος αρνείται τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί εκπομπή μαγειρικής που κοστίζει 400 000 € !!!

Φυσικά, αν λάβουμε υπόψη το χρόνο που οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Εσωτερικών χρειάστηκαν προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους, να εξετάσουν το αίτημά μας, και να γράψουν την αρνητική απάντηση, πρέπει να θεωρηθεί ότι το διοικητικό κόστος για το κράτος υπερέβη κατά πολύ τα 60 € που ζητήσαμε !!!

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΙΣΑ κατάφερε να βρει το απαιτούμενο ποσό και οι πέντε νέοι πρόσφυγες συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα.

Για λιμουζίνες, ακριβές συναντήσεις, μίζες και όλα τα συναφή βρέθονται λεφτά.  Όταν έχεις γνωστούς, γλείψεις αρκετά θα τσιμπήσεις μια θέση ή καμια μίζα.  Όταν πρόκειται για ουσιώδη πράγματα η κατάσταση είναι τραγική, γι’ αυτό ο τόπος αυτός δε θα πάει ποτέ μπροστά.  Ο φόρος μας μετατρέπεται σε βολεψιά δική τους.  Δε φτάνει αυτό, κοροιδεύουν τόσους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν κάτι αλλά και τους πρόσφυγες που θα έδιναν κάτι πολύ σημαντικό μέσω της ενημέρωσης αυτής, τις εμπειρίες τους.

Για 60 ευρώ λοιπόν…

13226794_1229749610383478_5328271207109334286_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *