Mειώθηκε η ποινή φυλάκισης για τον συνιδρυτή του Pirate Bay
Σύμφωνα με απόφαση του εφετείου, η ποινή για τον συνιδρυτή του Pirate Bay, Gottfrid Svartholm, μειώθηκε κατά το ήμισυ. Ο Svartholm είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για επίθεση hacking κατά της Logica, μιας σουηδικής εταιρείας πληροφορικής που συνεργάζεται με τις φορολογικές αρχές της χώρας, όπως αναφέρει το TorrentFreak.
Αν και ο ιδρυτής του Pirate Bay αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι κάποιος τρίτος χρησιμοποίησε τον υπολογιστή του για την πραγματοποίηση της επίθεσης, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.
Τα περισσότερα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εναντίον του, προήρθαν από έναν υπολογιστή που κατασχέθηκε στο διαμέρισμά του στην Καμπότζη.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον Gottfrid σε δύο χρόνια φυλάκισης, παρά τις αιτήσεις των αντίδικων για αυστηρότερη ποινή.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο, όπου ο Jacob Applebaum, προγραμματιστής και πρώην εκπρόσωπος του WikiLeaks, κατέθεσε υπέρ του Svartholm. Το δικαστήριο επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση εναντίον του, αλλά μείωσε την ποινή του σε ένα έτος.
