Τι ισχύει για την φάση του Ντεγκρά [Ο Λεμεσιανός]
Από χθες το βράδυ έχει αρχίσει ένα “περίεργο’ παιχνίδι σε βάρος της ομάδας μας. Ξαφνικά όλοι ασχολούνται με την φάση του 92ου λεπτού. Δημοσιογράφοι, καθηγητές διαιτησίας, παράγοντες και όλα τα συναφή ξαφνικά έγιναν ειδήμονες και μιλούν για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Εμείς απλά ας μεταφέρουμε τον κανονισμό από τους επίσημους κανονισμούς της FIFA, και ο καθένας ας κρίνει από μόνος του τι έπρεπε να δώσει ο διαιτητής.
Outside his own penalty area, the goalkeeper has the same restrictions
on handling the ball as any other player. Inside his own penalty area, the
goalkeeper cannot be guilty of a handling offence incurring a direct free kick
or any misconduct related to handling the ball. He can, however, be guilty of
several handling offences that incur an indirect free kick.
Με απλά λόγια, όταν ο τερματοφύλακας βγει εκτός περιοχής ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.
Εδώ είναι που προκύπτουν μερικά ερωτήματα
- α) Αν ήταν στην θέση του Ντεγκρά άλλος ποδοσφαιριστής (πέραν του τερματοφύλακα) της ομάδα μας (πχ Λεγκουέν) θα ήθελαν όλοι να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα;
- β) Πόσο σίγουροι είμαστε ότι η μπάλα θα κατάληγε στα δίκτυα;
- γ) Πολλοί ισχυρίζονται πως όταν ο τερματοφύλακας ακουμπήσει την μπάλα, εκτός περιοχής, με το χέρι είναι κόκκινη κάρτα. Τότε αν ο Ντεγκρά έκανε χέρι στον κέντρο του γηπέδου θα έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα;
Το αφήνουμε μέχρι εδώ και είναι στην κρίση του καθενός να κατανοήσει αν έπραξε ή όχι σωστά ο διαιτητής. Όσο για τα υπόλοιπα διαιτητικά λάθη (που ήταν πάρα πολλά), έγιναν σε βάρος και των δύο ομάδων αλλά αν τα δούμε χρονολογικά, αν ο διαιτητής έδινε αυτά που έπρεπε στην ομάδα μας πιθανών το σκορ να είχε καθαρίσει πολύ νωρίς.
Υ.Γ: Η ιστοσελίδα μας μίλησε σήμερα και με διαιτητές που έκαναν παιχνίδια πρώτης κατηγορίας και ήταν όλοι κατηγορηματικοί στο ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν ορθή, σύμφωνα πάντοτε με τους κανονισμούς.
