Με την ΑΕΛ του Αθλητικού Στίβου στον Στίβο του Πολιτισμού

Δελτίο Τύπου Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΛ

«Με την ΑΕΛ του Αθλητικού Στίβου στον Στίβο του Πολιτισμού».

Στις 17 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7.30μ.μ ο Όμιλος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΛ, κλείνοντας μια 20ετία από την ίδρυση του, διοργανώνει στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το πολιτιστικό πρόσωπο της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού (ΑΕΛ).

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η προσφορά της ομάδας μας στην πολιτιστική ζωή της πόλης, η οποία παραμένει άγνωστη, και θεωρούμε ότι ως Όμιλος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΛ η ιστορία αυτή πρέπει να γίνει κτήμα όλων των φίλων της ΑΕΛ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Ομίλου, κ. Λοίζο Μαυρουδή.

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑΕΛ κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη.

Ομιλία του κ. Μίμη Σοφοκλέους Επιστημονικού Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου μελετών Λεμεσού με τίτλο: «Η ΑΕΛ ως μια Διαχρονική Πολιτιστική Οντότητα».

Αναγνώσεις αποσπασμάτων από λογοτεχνικά κείμενα του Κυριάκου Δ. Παπαδόπουλου εμπνευσμένα από την ιστορία της ΑΕΛ.

Ανάγνωση κειμένων από τον Κυπριακό Τύπο, τα οποία θα προβάλλονται σε διαφάνειες, και θα διαβαστούν επί σκηνής από γνωστούς ΑΕΛίστες ηθοποιούς.

Θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά επί σκηνής, το άσμα για την ΑΕΛ, το οποίο δωρήθηκε από την οικ. Μάριου Τόκα προς τον Όμιλο, όπως γράφτηκε και μελοποιήθηκε από τον ίδιο τον Μάριο Τόκα και το οποίο έχει ενορχηστρώσει ο Μαέστρος Σόλων Κλαδάς.

Θα ακουστεί το Ποίημα του Δημήτρη Λιπέρτη «Τα Μαύρα Μάτια» όπως τα μελοποίησε σε κλασσική φόρμα ο Σόλωνας Μιχαηλίδης και ακούστηκε για πρώτη φορά στη χοροεσπερίδα της ΑΕΛ στο Θέατρο Ριάλτο το 1934.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ιστορικό ντοκιμαντέρ για την ΑΕΛ, που ετοίμασε ο αθλητικογράφος κ. Γιώργος Γεωργίου.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη.

Εκ. ΔΣ Ομίλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *