Δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή – 0-0 με Ομόνοια

Ισόπαλη 0-0 εξήλθε η ομάδα μας στα πλάισια της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ομόνοια.  Η ΑΕΛ μας δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή για ένα σχεδόν ημίχρονο και αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας.  Δυστυχώς φάνηκε πως επιθετικά υπάρχει θέμα σε ότι αφορά την δημιουργικότητα και τη φαντασία της ομάδας στο αντίπαλο, επιθετικό τρίτο.

Στα πρώτα στάδια του αγώνα η ομάδα μας παρέδωσε στην Ομόνοια χώρους που κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα μέχρι το 20′ περίπου.  Η ΑΕΛ μας παρουσίασε τεράστια δυσκολία στο να κυκλοφορήσει την μπάλα με την Ομόνοια να ανακτά συνεχώς την μπάλα παρά τα λάθη της.  Μετά το πρώτο 25′ λέπτο προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε την μπάλα και να βγούμε μπροστά χωρίς επιτυχία.  Επιθετικά ο Χέντι προσπαθούσε και έδινε μάχες μόνος χωρίς βοήθειες, συχνά αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα.

Στην επανάληψη, μόλις στο 48′ η Ομόνοια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές μετά από έμπνευση του Αντρέου κοντά στο κουτί του Φαμπιάνο, έστειλε τον Σιπριάνο που προσπάθησε να τον σταματήσει στα αποδυτήρια.  Η ομάδα μας μετά την αριθμητική υπεροχή θα λέγαμε είχε το πάνω χέρι αλλά της έλειπε η φαντασία, η δημιουργία και η τελική πάσα για το κάτι παραπάνω, κλασσική, σημαντική ευκαιρία για να αλλάξει το ρου του αγώνα με Μακρή στο 90+3, δυστυχώς έσωσε ο Φαμπιάνο.

Πιο αναλυτικά:

Στο 5′ η Ομόνοια είχε μια πολύ καλή ευκαιρία όμως ο Μούριελ πάνω στην γραμμή με ψυχραιμία έδιωξε σε κόρνερ, πέντε λεπτά αργότερα επαναλήφθηκε το ίδιο σενάριο με τον Σεμέδο -μετά από λάθος του Τσούκα- να πατά περιοχή αλλά ο Μούριελ είπε ξανά το όχι.

Η ομάδα μας κατέγραψε την πρώτη της τελική στον στόχο με προσωπική ενέργεια του Χέντι στο 37′, ο Φαμπιάνο δεν θορυβήθηκε ιδιαίτερα και έπεσε στη γωνία του και απόκρουσε την μπάλα.

Στο Β’ μέρος, ο Χέντι εκτέλεσε το φάουλ μετά την αποβολή του Σιπριάνο στο 48′ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία.

Ο Μόρσει ένα λεπτό αργότερα, από αριστερά, έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια άδειασε όποιο βρήκε μπροστά του, πάτησε περιοχή και έστρεψε την μπάλα στον Χέντι που πλάσαρε όμως ο Φαμπιάνο απέκρουσε.

Καλές προυποθέσεις στο 60′ με τον Χέντι να δίνει στον Φραντζή, δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Ο Μακρής δέχθηκε δεξιά υπέροχη μπαλιά στο 93′ όμως το τελείωμα του δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Φαμπιάνο.

Αρχική ενδεκάδα: Μπέκερ, Φραντζής, Τσούκα (59′ Παπαφώτης), Ντέγουεστ, Ανδρέου, Μεντόγεβιτς, Σρνιτς (80′ Κοντινέλλα), Μαρτς (69′ Μεντόζα), Μόρσεϊ, Τζάλμα (80′ Μακρής), Xέντι

Κίτρινες: Τζαλμα, Μαρς, Μόρσει, Παπαφώτης / Μπέζους, Kακουλλής, Σιπριάνο (απευθείας κόκκινη), Λανγκ, Αλιούμ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *