”Οι λόγοι της απόφασης δεν ειναι οικονομικοί”

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της επιτροπής του τμήματος καλαθόσφαιρας σχετικά με την αναστολή του τμήματος για τη φετινή χρονιά.

Ως επιτροπή του τμήματος καλαθόσφαιρας γυναικών ΑΕΛ,θέλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια για τους λόγους που μας οδήγησαν στην αναστολή του τμήματος κατά τη φετινή χρονιά.

Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι,σε καμία περίπτωση,οι λόγοι της απόφασης δεν είναι οικονομικοί.Επίσης όπως πολλοί γνωρίζουν ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό αμέσως μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος, προσλάβαμε προπονητή και υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, συμφωνήσαμε με ακόμα μια διεθνή καλαθοσφαιρίστρια να έρθει στην ΑΕΛ, είμασταν κοντά σε συμφωνία με ξένη καλαθοσφαιρίστρια και οι παίκτριες μας άρχισαν τις προπονήσεις τις μεταβατικής περιόδου από τον Ιούλη. Αυτά για τυχόν παρερμηνείες και αποφυγή παρεξηγήσεων.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ανεξέλεγκτη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος και εκτός αυτού,παρατηρείται και το φαινόμενο ομάδων να μη μπορούν να συμπληρώσουν το ρόστερ τους και να κατεβαίνουν στους αγώνες με 6,7 παίκτριες. Ως ΑΕΛ χτυπήσαμε πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου προς τους αρμόδιους; στην ομοσπονδία,όχι μόνο φέτος αλλά κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια όμως μετά λύπης μας βλέπαμε αντί η κατάσταση να καλυτερεύει, να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο χωρίς κάποιοι που έχουν την τύχη της Κυπριακής καλαθόσφαιρας στα χέρια τους να κάνουν έστω την παραμικρή κίνηση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, με το τραγικό αποτέλεσμα φέτος να δηλώσουν συμμετοχή μόνον 5 ομάδες. Και παρόλα αυτά, ενώ το περσινό πρωτάθλημα τελείωσε τον Απρίλη, λάβαμε επιστολή από την ομοσπονδία η οποία μας παρέθεσε απόψεις για αύξηση των ομάδων, 3 και πλέον μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 24 του Ιούλη. Δεν βρήκαν σύμφωνο κανένα σωματείο.

Ως ΑΕΛ καταθέσαμε μακροσκελή επιστολή με εισηγήσεις για αύξηση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας,οι οποίες ήταν εφικτές. Δεν συζητήθηκαν καν και η απάντηση που λάβαμε από την ομοσπονδία ήταν ότι άργησαν και δεν προλαμβαίνουν και όρισαν 3μελή επιτροπή την οποία ονόμασαν επιτροπή εργασίας, η οποία θα δουλέψει για να βρει τις λύσεις τη μεθεπόμενη χρονιά! Εν συνεχεία είχαμε τακτική επικοινωνία με την ομοσπονδία τόσο ο πρόεδρος του σωματείου μας όσο και ο πρόεδρος της επιτροπής του τμήματος και προσπαθούσαμε να δώσουμε και να καταλάβουν το μήνυμα ότι πρέπει να βρεθεί λύση, ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί πρωτάθλημα με 5 ομάδες και ότι θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλουμε και εμείς τη λειτουργία του τμήματος αν οι συμμετοχές των ομάδων παραμείνουν στις 5. Είδαμε ότι όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι,αλλά πήραμε και το μήνυμα ότι δεν γίνεται καν προσπάθεια.

Βασανιστήκαμε πάρα πολύ για να πάρουμε την τουλάχιστον λυπηρή,για όλους εμάς στην ΑΕΛ,απόφαση. Το μπάτζετ της ομάδας κατά την περσινή χρονιά έφτασε τις 80000 ευρώ και φέτος ορίστηκε στο ίδιο περίπου ποσό. Καλούμαστε να αγωνιστούμε σε πρωτάθλημα με 5 ομάδες στο οποίο κάθε 2 βδομάδες θα είχαμε ρεπό!Νομίζουμε ότι γινόμαστε κατανοητοί, δεν θα επεκταθούμε, προς το παρών, για την κατάσταση που επικρατεί,ούτε θα επιρρίψουμε δημόσια προσωπικά ευθύνες.Κάποιοι κρατούν τις τύχες τις Κυπριακής καλαθόσφαιρας στα χέρια τους. Ας τους κρίνουν άλλοι.

Η γυναικεία καλαθοσφαιρική ΑΕΛ μετρά 15 πρωταθλήματα,15 κύπελλα και 10 ασπίδες. Η ΑΕΛ είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος αιμοδότης των γυναικείων εθνικών ομάδων. Μας λυπεί το γεγονός ότι από χτες το μεσημέρι που στάληκε επίσημα η αναστολή του τμήματος, ΚΑΝΕΝΑΣ από την ομοσπονδία δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μας.

Σεβόμενοι τις καλαθοσφαιρίστριες μας,οι οποίες εδώ και χρόνια αποδυκνείουν το ήθος τους και την αγωνιστική τους αξία,πάνω από όλα όμως την αγάπη τους για το έμβλημα με τα τρία γράμματα που φορούν στο στήθος, θα τηρήσουμε τα συμβόλαια τους και θα πληρώνονται και για τη φετινή χρονιά.
Αναλαμβάνουμε κάθε συνέπεια.

Είμαστε υπόλογοι μόνον προς τον κόσμο της ΑΕΛ.
Επιτροπή τμήματος
καλαθόσφαιρας γυναικών ΑΕΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *