Οι νέοι έδωσαν την νίκη απέναντι στον Άρη

Έχοντας δυο πρόσωπα, η ΑΕΛ μας κέρδισε το βράδυ της Δευτέρας τον Άρη με 1-2 αποκτώντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς σε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.  Η νίκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τερματοφύλακα της ομάδα μας που ήταν εξαιρετικός. Η ομάδα μας έφτασε τις 6 νίκες για φέτος σπάζοντας το σερί του Άρη με 7 αγώνες χωρίς ήττα.

Το πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε το πάνω χέρι, έπαιξε θα λέγαμε με βεβαιότητα την καλύτερη της μπάλα για φέτος, με αυτοματισμούς, οργανωμένες επιθέσεις, ομαδικότητα και ωραία τρεξίματα.  Στα μετόπισθεν ήταν εξίσου καλή, κλείνοντας τους χώρους μη επιτρέποντας στον Άρη να γίνει επικίνδυνος.  Πήγε στα αποδυτήρια με το υπερ της 0-2, με δυο όμορφα γκολ από τα αποκτήματα του Γενάρη.

Στην επανάληψη, επανήλθε στην απόδοση που μας έχει φέτος συνηθίσει.  Κενά στην άμυνα, χαμένες μπαλιές, άψυχη, με μηδενική διάθεση να βγει μπροστά.  Ο μόνος λόγος που έφτασε στην νίκη είναι γιατί κάτω από την εστία της βρισκόταν ο Μέγιερι που ήταν απίστευτος κάνοντας σωτήριες επεμβάσεις όσο η άμυνα των άφηνε ξεκρέμαστο.

Πιο αναλυτικά:

Ο Μαρόσα δέχθηκε την σέντρα του Μαζάν μέσα στην περιοχή, άδειασε τον Σίντελφελτ άλλαξε πόδι και πλάσαρε με το δεξί εύστοχα τον Άλβες κάνοντας το 0-1 στο 20′.

Μεγάλη φάση για την ομάδα μας στο 29′ με τον Μπαλντέ που διένυσε αρκετό γήπεδο, βρήκε τον Έουλερ στα δεξιά, έκλεισε μέσα και με το αριστερό σημάδεψε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νταβόρ βρήκε εξαίσια στον Μαρόσα στην αντίπαλη περιοχή, ο δεύτερος κατέβασε με το εξωτερικό του ποδιού όμορφα αλλά το πλασέ του ήταν πολύ πολύ άστοχο.

Στο 31′ ο Μιλινσιάνου μετά από υποδειγματική επίθεση έκανε το 0-2, ήταν ο Παπαφώτης με την μπάλα στον χώρο του κέντρου, βρήκε Έουλερ που έδωσε πάσα ”πάρε-βάλε” στον Μιλιτσιάνου που πλάσαρε υποδειγματικά.

Η κεφαλιά του Μανού Γκαρσία μετά την σέντρα του Καζού στο 34′ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μέγιερι.

Όμορφη προσπάθεια στο 41′ από τον Μπαλντέ, βρήκε τον Μαρόσα η μπάλα έφυγε έξω λίγο αργότερα ο Μέγιερι έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Γκαρσία από πάρα πάρα πολύ κοντά.

Το 2ο ημίχρονο, η πρώτη καλή φάση ήρθε από τον Άρη όμως ο Μέγιερι είπε όχι από πάρα πολύ κοντά.  Στην επόμενη φάση  ο Άρης σκοραρε με τον Μπαμπίκα αλλά ο διαιτητής σήκωσε το σημαιάκι, ορθά.

Ο Σπόλιαριτς μείωσε σε 1-2 μετά από μπαλιά μοιρογνωμόνιο του Σιμιόν στην πλάτη της άμυνας μας που πιάστηκε στον ύπνο αφήνοντας εκτεθειμένο τον Μέγιερι.

Στο 83′ έκανε άλλη μια σωτήρια απόκρουση ο Μέγιερι μετά την κεφαλιά του Σίντεφελντ.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 88′ ο Μέγιερι έκανε άλλη μια μεγάλη απόκρουση.

Στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού χάθηκε μεγάλη ευκαιρία και από τον Άρη αλλά και από τον Τσέποβιτς στην τελευταάι φάση του αγώνα.

Αρχική ενδεκάδα: Μέγιερι, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Σάντος, Παπαφώτης (62′ Ρέινολτς), Νταβόρ, Μαρόσα, Έουλερ (82′ Μ. Αντωνίου), Μπαλντέ (70′ Κ. Σωτηρίου), Μιλιντσεάνου (82′ Τσέποβιτς).

Κάρτες: Γκαρσία, Σπόλιαριτς, Ντελμίρο /Έουλερ, Σάντος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *