Ήττα και στη γυναικεία καλαθόσφαιρα – Σφόδρα παράπονα από τη διαιτησία

Το κακό Σαββατοκύριακο για όλα τα τμήματα του Σωματείου μας συνεχίστηκε και στην γυναικεία καλαθόσφαιρα. Η ομάδα μας, δέχθηκε τη δεύτερη σερί ήττα, αυτή τη φόρα από την ομάδα της Ανόρθωσης. Με σκορ 53-50 τα κορίτσια μας ηττήθηκαν ενώ παράλληλα η ομάδα μας εκφράζει σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα.

Είμαστε σίγουροι πως τα διάφορα κατεστημένα του αθλήματος δεν σέβονται ούτε το όνομα της Βασίλισσας, ούτε την ιστορία της, ούτε καν τις αθλήτριες. Είναι γεγονός πως η παντοκρατορία της ομάδας μας στη γυναικεία καλαθόσφαιρα τους ενοχλεί και επιθυμούν κάθε χρόνο με κάθε μέσο και κάθε τρόπο να μας σταματήσουν.

Το Δ.Σ. του Σωματείου, μετά το τέλος της αναμέτρησης εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία επιτίθεται στον διαιτητή της αναμέτρησης, ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΕΛΛΕ.

Δυστυχώς, στη δική μας αντίληψη και σεβόμενοι την ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, αποφασίσαμε να μην αναπαράγουμε αυτή την ανακοίνωση. Τη θεωρούμε προσβλητική για την ιστορία της ομάδας μας και πιστεύουμε πως πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Το να επιτίθεσαι στον οποιοδήποτε καραγκιόζη διαιτητή λέγοντας τον «γυναικούλα» δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτό. Εν έτη 2021 το να λες τον άλλον «γυναικούλα» ως βρισιά και ως υποτίμηση είναι ανεπίτρεπτο. Σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών όλο και αυξάνεται είναι απαράδεκτο μια ομάδα με την ιστορία και της αρχές της ΑΕΛ να χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία γεμάτη σεξισμό. Πόσο μάλλον όταν η συζήτηση γίνεται για έναν αγώνα γυναικείου τμήματος.

Αντιλαμβανόμαστε την αγανάκτηση, τα νεύρα, το θυμό, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχραιμία και προσοχή. Το Lions-Radio στα 14 πλέον χρόνια λειτουργίας του έχει συγκεκριμένες θέσεις και αρχές που πιστεύουμε ότι ταυτίζονται άμεσα με την Αθλητική Ένωση Λεμεσού. Θέλουμε το Σωματείο μας να αντιδρά δυναμικά, να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ας τον πούμε καραγκιόζη, ας τον πούμε ακόμα και μαλάκα, αν του αξίζει…

Υ.Γ: Ξεκαθαρίζουμε για αποφυγή κάθε παρεξήγησης πως η άποψή μας δεν είναι σε καμία περίπτωση επίθεση κατά της διοίκησης της γυναικείας ομάδας καλαθόσφαιρας. Είναι όμως μια επισήμανση, για ένα εκ παραδρομής λάθος, που ελπίζουμε να κατανοήσουν. Ξέρουμε ότι σέβονται τις γυναίκες αλλά αυτό πρέπει να είναι έμπρακτο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *