Στρουθοκαμηλίζει ο ΚΟΑ και παραδέχεται την παρανομοία

Η έννοια της λήξης στρουθοκαμηλισμός είναι η ακριβώς κατάλληλη για να περιγράψει τι συμβαίνει στον ΚΟΑ με το ζήτημα της κάρτας οπαδού και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το θέμα. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεξικά:

Στρουθοκαμηλισμός ο [struθokamilizmós] Ο17: ενέργεια, συμπεριφο ρά, που χαρακτηρίζεται από ηθελημένη ή προσποιητή άγνοια ενός (υπαρκτού) κινδύνου: Tακτική / πολιτική στρουθοκαμηλισμού.

[λόγ. στρουθοκάμηλ(ος) -ισμός μτφρδ. γαλλ. politique de l΄autruche & αγγλ. ostrichism (από το μύθο πως η στρουθοκάμηλος κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, όταν δει κίνδυνο)]

Ο ΚΟΑ, με προ ωρών ανακοίνωση επιχείρησε να τοποθετηθεί επί του σημερινού νέου σκανδάλου σχετικά με την κάρτα οπαδού και την ανάδοχο εταιρεία.

Λέει ο ΚΟΑ

«Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα αναφορικά με την Κάρτα Φιλάθλου, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και επισημαίνει ότι, ασφαλώς και βρίσκεται σε ισχύ Σύμβαση Επεξεργασίας  Δεδομένων μεταξύ του ΚΟΑ και της εκτελούσας την επεξεργασία εταιρείας.

Όσον αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με την Τεχνική Υποστήριξη της Κάρτας Φιλάθλου, αναφέρουμε ότι λόγω της ανάγκης αναβάθμισης του συστήματος με βάση τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης διαφόρων επιλογών, με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη συνέχιση και βελτίωση της λειτουργίας και τεχνικής υποστήριξης της Κάρτας Φιλάθλου».

Δηλαδή, παραδέχονται ότι δεν υπάρχει νόμιμη συμφωνία με καμία εταιρεία-ανάδοχο για την τεχνική υποστήριξη της κάρτας οπαδού. Και όμως, ξεκινούν την ανακοίνωση με διάψευση (!) ενώ στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ. Λένε μάλιστα ότι υπάρχει σύμβαση για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, όταν η ίδια η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων σε απόφαση της παραδέχθηκε και επέβαλε πρόστιμα για παραβίαση της νομοθεσίας. Περηφανεύονται δηλαδή για μια σύμβαση που στην ουσία της κρίθηκε διάτρητη και χρίζει βελτίωσης.

Είναι ξεκάθαρο στον καθένα ότι άλλο η “Σύμβαση Επεξεργασίας Δεδομένων” και άλλο ο Δημόσιος Διαγωνισμός σχετικά με την Τεχνική Υποστήριξη που είναι υποχρεωτική βάση των νόμων του κράτους.

Εκείνο που απομένει είναι όλοι όσοι ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφερθούν για το θέμα (κόμματα, φορείς, σωματεία, εταιρείες κτλ) να ζητήσουν ΆΜΕΣΑ την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της κάρτας οπαδού και την άμεση εξέταση των γεγονότων μέχρι στιγμής για να διαφανεί ποιοι παρανομούν και για ποιο λόγο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *