Η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν συμμαζεύεται – Πάνε για νέο κουκούλωμα

Κάθε φορά που κάνεις ένα βήμα πίσω, να θυμάσαι ποιους έχεις απέναντι.  Αυτοί, οι συγκεκριμένοι, έχουν φκάλει το σσοινί τζαι το παλλούτζιην.  Αυτή είναι η πάγια τακτική τους και αφού πέρασαν τον νόμο προσπαθούν με νύχια και δόντια να τον κρατήσουν παρά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν.

Θυμίζοντας λίγο τι έγινε!

Εδώ και λίγες εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η αποκάλυψη ενός ακόμα σκανδάλου σχετικά με την κάρτα οπαδού και κατ΄επέκταση με τον νόμο που την συνοδεύει. Όπως έχει αποκαλύψει το economytoday τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων φιλάθλων ήταν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο μέσα από το διάτρητο σύστημα πώλησης εισιτηρίων της Ομόνοιας και του Αποέλ.

Αμέσως οι διάφοροι μηχανισμοί του κράτους ξεκίνησαν έρευνες για να δουν τι συμβαίνει ακριβώς, ενώ ο ΚΟΑ και οι εταιρείες που διαχειρίζονται τη κάρτα φιλάθλου και το μητρώο της, καθώς και το online σύστημα της Ομόνοιας και του Αποέλ, τα έριχναν η μία στην άλλη.

Πάντως, ενώ η νομοθεσία προϋποθέτει συγκεκριμένες διαδικασίες και ποινές σε όσους παρανομούν σε θέματα προσωπικών δεδομένων, η παντογνώστης και μάλλον διακοσμητικού χαρακτήρα “Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων” φαίνεται να ακολουθεί τη κλασική κυπριακή τακτική του “κρύψετε να περάσουμε”.

Τα τελευταία νέα

Το Αποέλ, η Ομόνοια και η εταιρεία διαδικτυακών πλατφορμών πώλησης εισιτηρίων «Hellenic Technical Enterprises» είχαν διορία μέχρι την Παρασκευή 27 Αυγούστου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την διαρροή προσωπικών δεδομένων όπως ανακοίνωσε η διακοσμητική επίτροπος Ειρήη Λοιζίδου.

Όπως αντιλαμβάνεστε η διορία έχει περάσει και η επίτροπος προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν έχει ακόμη βγάλει τελικές αποφάσεις και κάπου εδώ είναι που μυρίζει μαγείρεμα.  Διότι οτιδήποτε δημοσιοποιηθεί θα είναι ζημιογόνο για την κατά τ’ άλλα τέλεια λειτουργία της κάρτας οπαδού (όπως μας ενημερώνουν οι δημοσιογράφοι του τόπου).

Σε έναν άλλο τόπο, ένα τέτοιο θέμα θα έπαιρνε διαστάσεις.  Τα στοιχεία ανθρώπων, φάτσα φόρα, δημόσια στο διαδίκτυο.  Οι ίδιοι που χρησιμοποιούν τους νόμους είναι αυτοί που τους κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους.  Μετά από ένα τέτοιο σοβαρό συμβάν, η κάρτα θα έπρεπε να ακυρωθεί Α-Μ-Ε-Σ-Α, πρόκειται για παραβίασει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Στα χαρτιά, έχουμε υπουργούς, υφυπουργούς, επιτρόπους και ένα κάρο νόμους.  Στην πραγματικότητα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι σ’ αυτό τον τόπου δεν δουλεύει τίποτε σωστά.  Όλοι αρπάζουν την καρέκλα, στρογγυλοκάθονται και όταν τα βρουν δκυό στενά, κλειδώνουν το γραφείο και εξαφανίζονται.

Καλούμε την Κυρία Λοιζίδου, να βγάλει την απόφαση ΑΜΕΣΑ, γιατί παραβιάζει και τον νόμο αλλά και την υποχρέωση που έχει απέναντι στους πολίτες.  Φυσικά, γνωρίζουμε πως  δεν μπορεί να δαγκώσει το χέρι εκείνων που την διόρισαν, ούτε να πάει κόντρα μαζί τους.

Περιμένουμε… ενώ αισθανόμαστε πως μείναμε μόνοι να παλεύουμε για αυτό το βρόμικο νομοσχέδιο βάζοντας μπροστά την αξιοπρέπεια κάθε οπαδού. Δεν θα σταματήσουμε.  κ. Λοιζίδου, περιμένουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *