Εμείς δεν έχουμε κοντή μνήμη – Τι έγινε στο Σούπερ Καπ το 2012;

Επικρατεί ο κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απόλυτα σωστή απόφαση της ομάδας μας να μην επιθυμεί αναβολή της πρεμιέρας κόντρα στην ομόνοια. Σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη πρέπει να γίνει κοινό  αίτημα των ομάδων, κάτι που δεν ζήτησε η όμονοια από την ομάδα μας. Η μπάλα βρίσκεται στο ΔΣ της ΚΟΠ που έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίσει όπως νομίζει.

Αρχικά, θεωρούμε δεδομένο ότι το ζήτημα είναι 100% ευθύνη της ΚΟΠ αφού όρισε την πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 21/22 Αυγούστου και τη 2η αγωνιστική 3 εβδομάδες μετά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ομάδα η οποία είναι έτοιμη και σε αγωνιστικό ρυθμό να μην επιθυμεί για ευνόητους λόγους να αγωνιστεί σχεδόν 1 μήνα μετά, αλλάζοντας εντελώς το πρόγραμμα προετοιμασίας της.

Επιπλέον, η εμπειρία από τα προηγούμενη χρόνια έδειξε οι αγώνες που αναβάλλονται τον Αύγουστο ορίζονται μέσα στον Γενάρη όπου το πρόγραμμα των ομάδων βαρυφορτώνεται, ενώ είναι πολύ πιθανόν μέχρι το Γενάρη να αλλάξει το ρόστερ των ομάδων με νέους ποδοσφαιριστές που να μην δικαιούνται να αγωνιστούν τότε, ενώ ήδη θα έχουν αποχωρήσει οι παλιοί. Επίσης υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο τραυματισμών και ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται κορωνοίος. Προφανώς και ένας αγώνας που αναβάλλεται πρέπει να εκπληρώνεται σε λογικό χρόνο και όχι 3-4 μήνες μετά με εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Μπορεί οι ομονοιάτες ως γνωστοί κλαμένοι και με την αιώνια μανία καταδίωξης που τους διακατέχει να κλαίγονται στα social media αλλά να τους θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο έπραξαν και εκείνοι το 2012. Συγκεκριμένα δεν ανταποκρίθηκαν θετικά σε αίτημα της ομάδας μας τότε για αναβολή του σούπερ καπ, αφού η ΑΕΛ αγωνιζόταν 4 μέρες μετά με την Άντερλεxτ για τα προκριματικά του Champions League. Η ΑΕΛ τότε ζήτησε να γίνει ο αγώνας Παρασκευή 17/8 αντί Σάββατο και η ομόνοια δε δέκτηκε, μάλιστα από το σούπερ καπ τότε απουσιάζε ο προπονητής μας Πάμπος Χριστοδούλου καθώς ήταν για “κατασκοπία” στο Βέγλιο. Για την ιστορία, τότε νίκησαν τους αναπληρωματικούς με 5-3 και πανηγύριζαν…

Στο κάτω κάτω, όσοι θέλουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη οφείλουν να έχουν και το ανάλογο ρόστερ να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των διοργανώσεων. Είναι ένας και από τους λόγους που η UEFA μοιράζει εκατομμύρια. Είναι και ζήτημα αθέμητου ανταγωνισμού εκτός των άλλων, το να αναβάλλει η ΚΟΠ αγώνες για να αυξήσει τις πιθανότητες μια ομάδα να κερδίσει εκατομμύρια. Εκτός και αν ανησυχούν για τις απουσίες που έχουν και περιμένουν να είναι έτοιμες οι μεταγραφές που ακόμα δεν έχουν κάνει. Εκεί αλλάζει η υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *