Α λα καρτ, καρτάκιδες

Είναι γνωστό πως στην Κύπρο ο καθένας ότι δηλώσει είναι, ότι οι πολιτικοί μας αποφασίζουν όπως τους καπνίσει και ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι μιας δήθεν μεταρρύθμισης κάνουν με ευκολία μεγάλες κωλοτούμπες. Ακόμα πιο αηδιαστικό γίνεται το θέαμα, όταν για παράδειγμα εκείνοι που μας στέρησαν τις Κυριακές στα γήπεδα, ξεφτιλίζονται προσπαθώντας να αντιγράψουν όλα αυτά που μέχρι χθες κατηγορούσαν και θεωρούνται από το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, ποινικά αδικήματα.

Από το Σάββατο, η Παεεκ Κερύνειας βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία. Πρόεδρος της ομάδας αυτής ο γνωστός σε μας καρτάκιας, Κλεάνθης Γεωργιάδης. Ο άνθρωπος που μαζί με τον Ιωνά έδιωξαν από τα γήπεδα χιλιάδες κόσμου εφαρμόζοντας ετσιθελικά και με αυταρχισμό το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδο και την αγαπημένη τους καρτούλα. Και κάπου εδώ αρχίζει το πραγματικό πάρτι.

Το Σάββατο, στο γήπεδο της Παεεκ στη Λευκωσία είδαμε να διαδραματίζονται ένα σωρό παραβιάσεις του νόμου περί βίας στα γήπεδα. Με μόλις 20 άτομα να επιτρέπονται από κάθε ομάδα στο γήπεδο (λόγω πανδημίας), στο γήπεδο ήταν εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι υπήρχαν πέρα των 150 ατόμων. Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, εκατοντάδες άλλοι φίλαθλοι ήταν κρεμασμένοι στην περίφραξη του γηπέδου και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εισβάλουν στο γήπεδο. Και αν αυτά είναι λίγα, το τι ακολούθησε της λήξης του αγώνα και της ανόδου της Παεεκ δεν περιγράφεται.

Ξαφνικά, με το σφύριγμα του διαιτητή εκατοντάδες άτομα μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες. Χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς αποστάσεις, χωρίς safepass, χωρίς μάσκες…αλλά με πυρσούς, καπνογόνα, σημαίες κτλ. Όλα αυτά δηλαδή που ο Κλεάνθης παρέα με τον Ιωνά θεωρούσαν έγκλημα και τα απαγόρευσαν από τα γήπεδα. Ξαφνικά, μερικοί φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές της Παεεκ σήκωναν στα χέρια τους τον καρτάκια Πρόεδρο και όλοι μαζί φώναζαν “Είναι τρελός ο πρόεδρος”.

Δείτε τα video με το τι έγινε

Πραγματικά δε ξέρουμε αν είναι τρελός ή όχι ο Κλεάνθης. Ξέρουμε σίγουρα ότι μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και προσπαθούν να μας τρελάνουν. Οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της καρτούλας, μπροστά στις κάμερες, να κάνουν όλα όσα ο νόμος τους θεωρεί ποινικά αδικήματα, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Η μια παραβίαση του νόμου μετά την άλλη και κανείς από πλευράς των αρχών του κράτους να μην παρεμβαίνει. Για αστυνομία και ιδιαίτερα ΜΜΑΔ, ούτε λόγος, βλέπετε αυτοί μόνο με δήθεν χούλιγκανς ασχολούνται. Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της α λα καρτ εφαρμογής του νόμου, ανάλογα με τη περίπτωση.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι και δεν θα γίνουμε ποτέ κωλοτούμπες. Όχι, δεν θεωρούμε έγκλημα ούτε τους πυρσούς, ούτε τα καπνογόνα. Ούτε είναι λογικό να θεωρείται ποινικό αδίκημα το να μπεις στο γήπεδο να πανηγυρίσεις με τους παίχτες της ομάδας σου μια μεγάλη επιτυχία. Εμείς το ξέρουμε, ο Κλεάνθης και οι άλλοι καρτάκιδες το γνωρίζουν ή τους αρέσει απλά να κάνουν τους στρουθοκάμηλους; Τι έλεγε εδώ και τόσους μήνες ο Ιωνάς και ο Κλεάνθης; Άραγε η πολυδιαφημιζόμενη “νέα εποχή στα γήπεδα” που έλεγαν τότε, περιλαμβάνει όλα αυτά που έγιναν στο γήπεδο της Παεεκ το Σάββατο; Μήπως επειδή τα έκανε ο Κλεάνθης και η ομάδα του, όλα επιτρέπονται τζαι ούσσου να περάσουμε;

Αφήσαμε για το τέλος, τις διοικήσεις (και όχι τον κόσμο) των δύο ομάδων που πήραν τα τρόπαια στη 1η κατηγορία. Τι να πεις, εδώ και μια βδομάδα αυτοί που στήριξαν και διατήρησαν την κάρτα στη ζωή, αυτοί που οι διοικήσεις τους πόζαραν με καρτούλες, μοστράρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντυπωσιακές φωτογραφίες με πυρσούς, καπνογόνα, σημαίες και οργανωμένους οπαδούς. Περηφανεύονται για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αυτοί που οι ίδιοι τους έδιωξαν από τα γήπεδα, περηφανεύονται για όλα εκείνα που απαγόρευσαν, περηφανεύονται για εκείνα που στέλνουν κόσμο φυλακή. Ε λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *