Έχασε την ευκαιρία για την κορυφή – Συμβιβασμός στο Τσίρειο

Μόλις τη δεύτερη της ισοπαλία έφερε στο Τσίρειο η ΑΕΛ μας, με αντίπαλο τον Απόλλωνα για τη Β’ φάση του πρωταθλήματος.  Ήταν κατά διαστήματα καλύτερη, είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες αλλά της έλειπε το γκολ με αποτέλεσμα ο αγώνας να κολλήσει στο 0-0.    Υπάρχουν ακόμα 8 κρίσιμοι αγώνες με την ομάδα μας να έχει βρίσκεται στους 59 βαθμούς και την Ομόνοια στους 60, ο Απόλλωνας έμεινε στους 56.

Είδαμε παιχνίδι κέντρου στα πρώτα στάδια του αγώνα, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιτεθούν με οργανωμένα.  Κάπου στο 25′ η ΑΕΛ ανέβηκε λίγο, γυρόφερνε την αντίπαλη περιοχή ψάχνοντας χώρους.  Έπειτα έχασε τον έλεγχο του κέντρου δίνοντας στον Απόλλωνα περισσότερους χώρους να δημιουργήσει, χωρίς να το καταφέρνει ιδιαίτερα.  Η ομάδα μας έφτιαξε κάποιες προσπάθειες επιθετικά, με αποκορύφωμα τη φάση των Μαε-Γεωργίου.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε να είναι σκληρό και δυνατό το παιχνίδι, με την ομάδα μας να κρατά την μπάλα περισσότερο και να ψάχνει χώρους.   Η αντίπαλη ομάδα ήταν ακίνδυνη γενικώς και όσες φορές χρειάστηκε ο Βοζίνια ήταν σε ετοιμότητα.

Αναλυτικά:

H πρώτη τελική καταγράφηκε από πλευρά του Απόλλωνα με ένα σουτ του Μπίσεσβαρ που ήταν εντελώς άστοχο.

Στο 20′ ο Τόρρες έκανε ωραία ενέργεια από δεξια, σούταρε από πολύ πλάγια αλλά ο Γιοβάνοβιτς ακούμπησε την μπάλα και την έστειλε κόρνερ.  Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Ριέρα έστρωσε στον Έουλερ που έπιασε ένα τεχνητό σουτ με φάλτσο, έφυγε λίγο έξω.

Ο Βοζίνια έπεσε έχοντας μειωμένο οπτικό πεδίο και μάζεψε ένα σουτ του Πίττα εκτός περιοχής στο 29′.

Απίστευτη ευκαιρία με τον Γεωργίου στο 35′, πλάσαρε αλλά η μπάλα ανακόπηκε πριν την γραμμή. Ήταν το πλάγιο άουτ του Μηνά Αντωνίου βρήκε τον Μαέ έξυπνα που βρέθηκε φάτσα με τον Γιοβάνοβιτς, επέστρεψε πίσω στο πέναλτι την μπάλα του Άντονι Γεωργίου που πλάσαρε με το δεξί χλυαρά.

Το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Απόλλωνας σκόραρε όμως ο επόπτης ορθά είδε οφσάιντ, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

Πρώτη πολύ καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο στο 57′ για την ΑΕΛ μας με τον Μηνά Αντωνίου που σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ, ένα κόρνερ που έφερε αργότερα μακρινό σουτ του Ντανίλο με τον Τεισέιρα να είναι κοντά αλλά να μην μπορεί να εκμεταλευτεί την ασταθή απόκρουση του Γιοβάνοβιτς.  Δύο λεπτά νωρίτερα προηγήθηκε μια κεφαλιά από πλυεράς του Απόλλωνα, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Σε ετοιμότητα ο Βοζίνια σε σουτ του Ντιγκινί στο 67′.

Εξαιρετική ενέργεια από Ντανίλο έσπασε αριστερά στον Γεωργίου που με το αριστερό έκανε τη σέντρα, ο Αντάμοβιτς από πολύ κοντά ανενόχλητος, έστειλε την μπάλα στο πουθενά πετώντας μια τεράστια ευκαιρία στο 82′.

Aρχική ενδεκάδα: Βοζίνια, Τεσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ (85′ Χ. Κυριάκου), Αντωνίου, Νταβόρ (56′ Ντανίλο), Μεντόγεβιτς, Ριέρα  (74′ Aντάμοβιτς), Τόρες, Γεωργίου (85′ Ατβιγιάι), Μαέ.

Κάρτες: Πέδρο, Mάρκοβιτς, Σακέττι, Μπεντόγια, Ρομπέρζ, Μάτιτς / Νταβόρ, Μεντόγιεβιτς, Έουλερ, Πάντιτς, Γεωργίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *