Τρομονόμος Vs Κορωνοϊό

Δεν έχουν τελειωμό τα παράλογα που συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό ευρύτερα. Όπως είναι γνωστό από φέτος στα γήπεδα δεν θα ισχύει μόνο ο τρομονόμος και οι διατάξεις του, αλλά και ένα ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική τη χρήση μάσκας, ο τρομονόμος έρχεται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο. Και τότε, ο καθένας αποφασίζει από μόνος του τι θα κάνει. Θα υπακούσει στο διάταγμα και στους ειδικούς υγείας ή στον νόμο;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 58Α του τρομονόμου ισχύει το εξής: Απόκρυψη προσώπου 58Α. Πρόσωπο το οποίο, μέσα σε αθλητικό χώρο ή στην αμέσως γειτνιάζουσα περιοχή αποκρύβει με οποιοδήποτε τρόπο το πρόσωπο του, ήτοι σε σημείο που αυτό να μην μπορεί να αναγνωριστεί, χωρίς αιτιολογία, για την οποία φέρει το βάρος της απόδειξης, θεωρείται ότι το αποκρύβει προς το σκοπό διάπραξης αδικήματος και είναι ένοχο πλημμελήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις τέσσερεις χιλιάδες ευρώ (€4.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.

Ενώ στο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό υπάρχει το εξής: Ο κάθε θεατής προτρέπεται να χρησιμοποιεί μάσκα στις μετακινήσεις του, αλλά δεν θα υποχρεούται να φοράει αυτή ενώ θα είναι καθήμενος.

Μπορεί η χρήση μάσκας στο γήπεδο να μην είναι υποχρεωτική για όση ώρα παρακολουθείς τον αγώνα καθήμενος από την κερκίδα, αλλά με βάση το πρωτόκολλο αλλά και τις οδηγίες της αστυνομίας προτρέπεται ο φίλαθλος να φορά τη μάσκα όταν μετακινείτε, δηλαδή, προτρέπεται ο φίλαθλος να παρανομεί.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως έχουν πλέον απαγορευτεί τα συνθήματα και γενικά οι φωνασκίες.  Ίσως να επιτραπεί να αναπνέουν με τη σειρά και με δόσεις σε όσες και όσους θα πηγαίνουν στο γήπεδο, οι ίδιοι που στη μια υποχώρηση βρέθηκαν να κάνουν την μια πίσω από την άλλη τα τελευταία χρόνια δεχόμενοι ό,τι τους επιβληθεί από τον ΚΟΑ, ΚΟΠ και αστυνομία.  Έχοντας πάντα στο στόμα την μοναδική καραμέλα ”μα δε με νοιάζει κάρτα, εγώ στηρίζω την ομάδα μου” και μας δείχνουν με το δάκτυλο πως πράττουν το σωστό κι εμείς το λάθος.

Εμείς προτείνουμε να δουν το παιχνίδι σε κάποια βιβλιοθήκη, εκεί μπορεί να νιώσουν πιο έντονα τον αγώνα.  Οποιοδήποτε αγώνα!

Σημείωση:

Μας λείπει η αγάπη μας, να είστε όλες και όλοι ασφαλείς και να προσέχετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *