ΣΥ.Φ.ΑΕΛ ΑΘΗΝΩΝ/ ΣΑΛΟΝΙΚΑ: …οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές

Σαν Σύνδεσμοι φιλάθλων έχουμε ως διαρκείς σκοπούς, την καλλιέργεια των αξιών της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού στα μέλη μας, την συνεχής υποστήριξη στο σωματείο και την άσκηση κριτικής (όταν αυτή θεωρηθεί μέσω των συνελεύσεων αναγκαία) στον οποιοδήποτε εκπροσωπεί το σύλλογο. Όλα αυτά όμως στην παρούσα φάση μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής, ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να συγχαίρουμε για ακόμη μια φορά την ομάδα μας, η οποία μαζί με το «Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ» και τον ηθοποιό Κώστα Βήχα, έδρασαν γρήγορα και ουσιαστικά δημιουργώντας την ‘’ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’. Το συγκεκριμένο εγχείρημα βρίσκεται σε λειτουργία από τις 23 Μαρτίου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους μας σε ολόκληρη την Κύπρο. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του συλλόγου. Η Αθλητική Ένωση Λεμεσού στις δύσκολες για τον Λαό εποχές ήταν πάντοτε εκεί, προσφέροντας τις υπηρεσίες της, χωρίς διακρίσεις.

Αυτή είναι η όμορφη πλευρά της κοινωνίας σε αυτές τες κρίσιμες στιγμές, στην οποία η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια βγαίνουν μπροστά κάνοντας το μέλλον να μοιάζει ελπιδοφόρο. Είναι όμως και η άλλη πλευρά, η σκοτεινή, εκεί που οι κυβερνήσεις δίνουν διαταγές στα ΜΜΕ να καλλιεργούν τον φόβο και στους μπάτσους να κτυπούν όσους βγαίνουν να ‘’ανασάνουν’’.

Ζώντας αυτή την δύσκολη περίοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν την Λεμεσό, βλέπουμε την κατάσταση να ξεφεύγει απ’ τα όρια της ανθρώπινης λογικής . Στην Ελλάδα με πρόσχημα τις αποστάσεις που δεν τηρεί ο κόσμος μεταξύ του, οι μπάτσοι μας επιτίθονται στις πλατείες με χημικά και κρότου λάμψης. Ενώ στην Κύπρο προβαίνουν σε βίαιες συλλήψεις ανθρώπων που εν μέσω καύσωνα, βγήκαν στις παραλίες για να δροσιστούν.

Αρχικά, όσο αφορά την Ελλάδα, ας συνειδητοποιήσουν κάποιοι πως οι πλατείες, είναι και θα παραμείνουν χώροι συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης . Και για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, η επιχειρηματολογία περί συνωστισμού στις πλατείες είναι τουλάχιστον υποκριτική. Στην Κυψέλη, στην Αγία Παρασκευή και στην Άνω Πόλη ο ιός μεταδίδεται, ενώ στην ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας όχι(;). Μακάρι να βλέπαμε την αντίστοιχη ευαισθησία από την πολιτεία σε περιπτώσεις στις οποίες οι υγειονομικές βόμβες είναι έτοιμες να εκραγούν. Όπως για παράδειγμα ο συνωστισμός των κρατουμένων στις φυλακές και ο συνωστισμός των προσφύγων-μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τώρα, για τα όσα συμβαίνουν στην αγαπημένη μας πόλη αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Η ξεφτίλα της Κυπριακής μπανανίας φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Αποκορύφωμα τα όσα συμβαίνουν στις παραλίες, για τα οποία δεν θα πούμε τίποτα. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Νιλς Τεξέιρα, φρόντισε να μας καλύψει πλήρως με το κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Instagram.

Μας κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός πως κάποιοι σήμερα θυμήθηκαν να διαμαρτυρηθούν (από το πληκτρολόγιο βεβαία), κατηγορώντας την Κυπριακή κυβέρνηση για ‘’καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ’’. Όταν εμείς φωνάζαμε για το φασιστικό – αντισυνταγματικό νομοσχέδιο ‘’περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους’’ οι ίδιοι μας χαρακτήριζαν ως ‘’περιθωριακούς’’ και ‘’ακραίους’’. Απ’ ότι φαίνεται όμως ο καιρός έχει γυρίσματα και εκεί που αρχικά βρεθήκαμε εμείς, ως οπαδοί, θα μας πλαισιώσουν σύντομα και τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας.

Κλείνοντας, ελπίζουμε πως σύντομα θα αντιληφθούμε ΟΛΟΙ, πως τα γήπεδα, οι πλατείες και γενικά οι δημόσιοι χώροι μας ανήκουν, γι’ αυτό και πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ. Ο εχθρός φοράει γραβάτα στη βουλή, είναι ένστολος στον δρόμο και μας επιτίθεται. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τον αποκρούσουμε και παράλληλα να απαιτήσουμε ακόμη περισσότερους δημόσιους χώρους πρασίνου και αναψυχής.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΥΓ: Nils du musst wissen, dass Alle Polizisten sind Bastarde – Gegen Rassismus und Faschismus

ΣΥΦΑΕΛ ΑΘΗΝΩΝ 1996
ΣΥΦΑΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1999

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *