Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Αθηνών 26/1/2020

Η Αθλητική Ένωση Λεμεσού “πληρώνει” την επιλογή της να ζει εκτός συστήματος. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, καμία διαφορά δεν έχει ούτε με το πρόσφατο, ούτε με το μακρινό παρελθόν. Η ολική άρνηση του σωματείου να προσκυνήσει τον κάθε ξεφτιλισμένο πολιτικό οποιασδήποτε απόχρωσης είναι η αιτία της άμεσης σύγκρουσης της ΑΕΛ με τους εξουσιαστές της κυπριακής μπανανίας. Ουδέποτε και σε κανένα σημείο της ιστορίας μας δεν ξεφύγαμε από αυτή μας την επιλογή, αντιθέτως προτιμήσαμε να θέσουμε ως προτεραιότητα την διατήρηση της ταυτότητας του σωματείου αντί να χαρούμε κάλπικους τίτλους.

Εξάλλου για μας η ΑΕΛ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, εμείς ως οπαδοί οι οποίοι λατρεύουν τον αθλητισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε όλα τα τμήματα του σωματείου. Στα οποία όλως παραδόξως οι αθλητές/τριες με τον ιερό κύκλο στο στήθος πρωταγωνιστούν από την ημέρα ίδρυσης της ΑΕΛ, σε αντίθεση με αυτούς του ποδόσφαιρο. Γιατί συμβαίνει αυτό ; Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο προσελκύει μάζες ανθρώπων οι οποίες για ένα τσίγκενο δεν διστάζουν να ψηφίσουν οποιονδήποτε καρεκλοκένταυρο τους το τάξει.

Αυτός είναι ο κυπριακός αθλητισμός στον οποίο εμείς ήμασταν και είμαστε τα αποβράσματα, οι “χούλιγκαν”, αυτοί που διαταράσσουν την φιλήσυχη Κυριακή των απλών φιλάθλων … Γιατί μας τα χρεώνουν όλα αυτά ; Γιατί εμείς συγκρουστήκαμε με τον κάθε τσαρλατάνο που μέσω του αθλητισμού ή θα τα κονομούσε , ή πάνω στις πλάτες των μαζών θα έφτανε σε ψηλές θέσεις της εξουσίας.

Για να επιστρέψουμε όμως στο σήμερα, όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες βδομάδες δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι συνέπειες των επιλογών μας. Στην μάχη με τον κρατικό μηχανισμό μπορεί ως οπαδοί να μην κερδίσαμε τον πόλεμο ακόμη, και να μας έχουν εκτός γηπέδων με τα φασιστικά τους μέτρα, αλλά τουλάχιστον δεν γίναμε τα πιόνια τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε, δεν έχουμε πρόεδρο βουλευτή της δεξιάς ούτε ένα κόμμα της φασιστεράς από πίσω μας.

Ας γίνουν οι τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο η αρχή της αντεπίθεσης του Κίτρινου Λαού. Καλούμε όλους τους ΑΕΛίστες να συσπειρωθούν γύρω από τον ΣΥΦΑΕΛ.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΕΛ

ΣΥΦΑΕΛ ΑΘΗΝΩΝ 1996 – ΑΕΛ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *