Το απόλυτο μπάχαλο – Η ταυτοποίηση μπάζει νερά

Σε παρωδία και ταυτόχρονα φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση τρομονόμος και κάρτα φιλάθλου. Με αφορμή τα δήθεν επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο ΓΣΠ διαφαίνεται πως ο τρομονόμος και η κάρτα φιλάθλου δεν μπορούν να τηρηθούν ούτε στο ελάχιστο.

Το έχουμε γράψει πολλάκις ότι ο τρομονόμος δεν λύνει κανένα απολύτως θέμα βίας στα γήπεδα και ότι η κάρτα έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Επίσης έχουμε γράψει πάμπολλες φορές ότι ο νόμος εφαρμόζεται όποτε και όπως τους καπνίσει.

Το νέο εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ακόμα και η περιβόητη ανάγκη ταυτοποιήσεις των οπαδών δεν λειτουργεί σωστά. Συγκεκριμένα, αφού ταυτοποίησαν 4 οπαδούς της Ομόνοιας και έκδωσαν εντάλματα σύλληψης γι αυτούς, τελικώς δεν πήγαν καν στο δικαστήριο αφού διαφάνηκε πως έγινε λάθος ταυτοποίηση με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τους 3 εκ των 4. Ενώ για τον 4ο που παραμένει υπό σύλληψη δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι θα στοιχειοθετηθεί υπόθεση στο δικαστήριο εναντίον του.

Δηλαδή, η αστυνομία και ο ΚΟΑ ταυτοποίησαν και συνέλαβαν αντίστοιχα λάθος άτομα. Αφήνεται λοιπόν εύλογα να νοηθεί πως το μητρώο της κάρτας φιλάθλου είναι απλά μια δεξαμενή υπόπτων, από τους οποίους η αστυνομία μαζεύει όποιους λάχει μπας και προκύψει κάτι εναντίον τους.

Τελικώς, όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η πρόνοια του νόμου που λέει για συλλήψεις για το παραμικρό (ή εφαρμόζεται σε μικρότερη έκταση, δηλαδή 4 συλλήψεις αντί 200) αλλά κιόλας αυτοί που συλλαμβάνονται δεν είναι πάντα απόλυτα σίγουρο ότι πρόκειται για τους “ταραξίες”. Και όλα αυτά χωρίς καν να χρειαστεί να οδηγηθεί μια υπόθεση στο δικαστήριο.

Και όμως ακόμα υπάρχουν υποστηριχτές της κάρτας και του τρομονόμου. Αίσχος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *