Κρατά μόνο το δύσκολο τρίποντο

Με ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο και ένα κακό δεύτερο η ομάδα μας μόνο χαρούμενη μπορεί να φύγει από το Δασάκι αφού κατάφερε να προηγηθεί με τον Χουράδο στο 30′ και να κρατήσει μέχρι το τέλος το υπερ της αποτέλεσμα παρά την πίεση που άσκησε η αντίπαλη ομάδα.

Σε ένα περισσότερο παιχνίδι κέντρου αρκέστηκαν οι δυο ομάδες το πρώτο ημίχρονο, με τον Εθνικό να ελπίζει περισσότερο στις αντεπιθέσεις και αρχίζοντας τα πρώτα λεπτά κάπως πιο επιθετικά.  Από την άλλη η δική μας ομάδα κράτησε περισσότερο την μπάλα, ιδίως μετά το 15′ ψάχνοντας περισσότερο διαδρόμους για να βγάλει οργανωμένες ενέργειες.

Αφού προηγήθηκε με γκολ του Χουράδο η ομάδα μας στο 30′ έπαιξε με τον ρυθμό, παγώνοντας τον και δίνοντας ένα ανιαρό ρυθμό μη σκοπό να μην επιτρέψει στον Εθνικό να φτιάξει προυποθέσεις.  Σε γενικές γραμμές το πλάνο του Κέρκεζ βγήκε με εξαίρεση την φάση του Ιμπραχίμ Κονέ από αριστερά που άφησε τους πάντες πίσω του αλλά επέλεξε να πλασάρει από πολύ πλάγια βγάζοντας την μπάλα άουτ.

Η επανάληψη βρήκε την ομάδα μας σε πιο παθητικό ρόλο, με τον Εθνικό να ρισκάρει περισσότερο να βγαίνει μπροστά και να βάζει πίεση.  Αρκετά καλή αμυντική συμπεριφορα αφού έδειξε τις προθέσεις της από νωρίς, πως ο κύριως σκοπός ήταν να διαφυλάξει το υπερ της αποτέλεσμα.  Μια τακτική που θα μπορούσε να στοιχίσει εαν η ομάδα μας δεχόταν κάποιο γκολ από τα αλεπάλληλα ρήγματα που δημιουργούσε ο Εθνικός και τον Βοζίνια ευτυχώς να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα.  Παρά την αποβολή του Γκαστανιάγκα, το τελευταίο τέταρτο η άμυνα όπου χρειάστηκε ήταν παρούσα και αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διατήρηση του υπερ μας σκορ.

Πολύ θετικός ο Χάρης Κυριάκου που αν και είχε δύσκολο αντίπαλο τα πήγε πολύ καλά.

Αρχική ενδεκάδα: Βοζίνια, Α. Τεϊξέιρα, Γκαστανάγια, Ράσο, Κυριάκου, Αβραάμ (84′ Γουίλερ), Νταβόρ, Γερολέμου (57′ Μεντόγιεβιτς), Αγκάνοβιτς, Χουράδο (76′ Γκαζαρυάν), Μαεε.

Κάρτες: Χριστοφή / Γερολέμου, Γκαστανιάγκα (κόκκινη – 2η κίτρινη), Γκαζαριάν (χάνει το επόμενο παιχνίδι),

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *