Επιστολή Α.Σοφοκλέους για την Κάρτα

Πρωτοβουλία για το θέμα της κάρτας φιλάθλου ανέλαβε ο Ανδρέας Σοφοκλέους. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ ετοίμασε μια επιστολή την οποία κοινοποίησε στον ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, στους προέδρους των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, στους οργανωμένους όλων των ομάδων, στην Εκτελεστική Επιτροπή και στον πρόεδρο της ΚΟΠ.

Επικοινωνούμε μαζί σας για ακόμα μια φορά για το θέμα της κάρτας φιλάθλου και θέλουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Θεωρούμε ότι η στάση της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα η δική σου στάση Πρόεδρε όσο αφορά το μέτρο της κάρτας, χαρακτηρίζονται από προκλητική αδιαφορία.

Είστε διοργανώτρια αρχή και έχετε όλη την ευθύνη να προστατεύσετε το άθλημα του ποδοσφαίρου. Ένα άθλημα του οποίου η δύναμη και η ισχύ συνδέονται άμεσα με την συμμετοχή του φίλαθλου κόσμου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, γεγονός το οποίο στα κυπριακά γήπεδα με μερικές εξαιρέσεις δεν συμβαίνει.
Ντέρμπυ ΟΜΟΝΟΙΑ 8211-ΑΕΛ με 7.5000 και ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ με 3.7000 εισιτήρια και ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ με 2.700 περίπου εισιτήρια.

Αν αυτή η συμμετοχή ικανοποιεί την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, εμάς τα Σωματεία δεν μας ικανοποιεί.
Ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές οικονομικής εξυγίανσης του ποδοσφαίρου που διανύουμε όπου οι ομάδες θα πρέπει να είναι συνεπείς κάθε μήνα στις πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές και στις πληρωμές προς το κράτος η μείωση της προσέλευσης στα γήπεδα είναι ένα βαρύ οικονομικό χτύπημα σε αυτή την προσπάθεια.
Η Ομοσπονδία δεν έχει δικαίωμα να σφυρίζει αδιάφορα σε αυτό το γεγονός. Η οικονομική πτώχευση του ποδοσφαίρου είναι πλησίον αν το πρόβλημα προσέλευσης δεν επιλυθεί.

Κύριε πρόεδρε, αρχές της προηγούμενης χρονιάς επικοινωνήσατε μαζί μας και ζητήσατε την θέση μας όσο αφορά τον σχετικό νόμο διότι όπως μας αναφέρατε θα προχωρούσατε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε διεργασίες για τροποποίηση του νόμου ο οποίος όπως σας εκφράσαμε και στις εισηγήσεις μας πρόνοιες που χαρακτηρίζουν ένα φασιστικό κράτος και όχι ένα κράτος δικαίου και εμείς με την σειρά μας προτείναμε μεγάλο αριθμό τροποποιήσεων για να γίνει ο νόμος πιο βατός και αποδεκτός από την πλειοψηφία των φιλάθλων.

Μετά την παρέλευση εννιά μηνών δεν έχει προκύψει καμία τροποποίηση του σχετικού νόμου και από ότι διαπιστώνουμε δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει το παραμικρό.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για ποιο λόγο η διαδικασία τροποποίησης του νόμου έχει ναυαγήσει και εφόσον η Ομοσπονδία επιθυμεί την τροποποίηση του νόμου τότε με κοινές ενέργειες να εξασκήσουμε πίεση τόσο στα πολιτικά κόμματα όσο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης για να γίνει κατορθωτή η τροποποίηση του νόμου που πιστεύομε ότι θα ανοίξει τις πύλες για περισσότερη συμμετοχή του φίλαθλου κόσμου στο πιο λαϊκό άθλημα στον κόσμο.

Πρόεδρε, εκτός από τον κίνδυνο οικονομικής πτώχευσης των Σωματείων λόγω της μικρής προσέλευσης στα γήπεδα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την αποχή από την μια και την αδιαφορία των παραγόντων του ποδοσφαίρου από την άλλη, τότε και αυτό είναι και το πιο σοβαρό θα πτωχεύσει και το ίδιο το άθλημα, διότι τα αθλήματα ζουν εφόσον προσφέρουν θέαμα στον κόσμο και ο κόσμος από την μεριά του τα στηρίζει με την προσέλευση του. Αν νομίζετε ότι με το να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τον κόσμο των αγώνων από την τηλεόραση και όχι από το γήπεδο θα συνεχίσει το άθλημα να είναι ζωντανό στην Κύπρο απατάστε οικτρά. Αν ο φίλαθλος δεν νοιώσει την ζέστη και την ομορφιά του ποδοσφαίρου μέσα στο γήπεδο και παρακολουθεί από την τηλεόραση όπως οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει και άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες πιο προηγμένων πρωταθλημάτων, αυτό απλά θα σημαίνει το τέλος του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πρόεδρε, δυστυχώς εσύ και η Εκτελεστική Επιτροπή σφυρίζετε αδιάφορα, παρά το γεγονός ότι άθλημα κινδυνεύει. ανέλαβε δράση και εσύ και η Εκτλεστική άμεσα γιατί τα περιθώρια στενεύουν, Μηνσ ας εξαπατά το γεγονός ότι περιστασιακά για αγώνες Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ή αγώνες μεγάλης κρισιμότητας έκαναν κάρτα φιλάθλου 90-100.000 κόσμου την προέλευση των φιλάθλων συνολικά στους αγώνες να εξετάσετε.

Είναι γεγονός ότι φέτος έχουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν δικαιολογείται τόσο χαμηλή προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα.
Ελπίζουμε να κάνετε το αυτονόητο, αυτό που είσαστε υποχρεωμένοι να πράξετε προς το συμφέρον του αθλήματος για να σωθεί το ποδόσφαιρο.

Σας καλώ να συγκαλέσετε συνάντηση των Προέδρων για να σχεδιάσουμε και να συζητήσουμε περαιτέρω ενέργειες προς επίλυση αυτού του προβλήματος.
Σίγουρα δεν πρόκειται να καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου αλλά πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση του νόμου για να επιστρέψει πάλι ο κόσμος πίσω στα γήπεδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *