Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Σοφοκλέους

Ολοκληρώθηκε πριν απο λιγο η Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ μας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Saint George.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ ποδόσφαιρο Αντρέας Σοφοκλεους ανακοίνωσε πως αποχωρεί απο την προεδρια και η αποφαση του ειναι τελεσίδικη.

Οι μετοχές που είχε στην κατοχή του περνούν στο σωματείο, το οποιο θα είναι πλέον το αρμόδιο για να καλεσει Γενικη Συνελευση με στόχο να βρεθεί ο επόμενος προεδρος της Ποδοσφαιρικης ΑΕΛ.

Όμως για να περάσουν οι μετοχές του Σοφοκλέους στο σωματείο πρέπει να προκύψει σύμβαση με την εταιρία.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Κώστας Χριστοδούλου θα ενημερώσει σύντομα για τα επομενα βήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρεας Σοφοκλεους.

“Είναι η τελευταία μου ημέρα στην ΑΕΛ. Αποχωρώ και τίποτα δεν αλλάζει πλέον. Αφήνω τις μετοχές μου στο Σωματείο.

Γνωρίζεται ότι έκανα 10 χρόνια στην ΑΕΛ. Φεύγω γεμάτος με συναισθήματα, θετικά και αρνητικά. Ότι έκανα, το έκανα με την καρδιά μου. Κέρδισα μάχες με την ΑΕΛ. Αύριο να αναλάβει κάποιος άλλος μόνος του, μόνο αν έρθει κάποιος από το εξωτερικό. Γίνονται συζητήσεις. Πρέπει να γίνει κάποιος φορέας που να εγγυάται το μέλλον της ΑΕΛ.

Με 1.3 εκατομμύρια ευρώ τηλεοπτικά δικαιώματα δεν μπορεί τα επόμενα χρόνια η ΑΕΛ να πρωταγωνιστήσει. Η ΑΕΚ έκανε 2000 χιλιάδες διαρκείας, η Ανόρθωση 3500 και εμείς 400», ήταν η δήλωση του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Σοφοκλέους θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην προσπάθεια της ΑΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι, πέρα από κάποιους διακανονισμούς με ποδοσφαιριστές και οφειλές στο Κράτος, που επίσης πληρώνονται βάσει διακανονισμού, ο Σύλλογος δεν έχει άλλες οφειλές.

Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, βάσει εσόδων και εξόδων, κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση για να επιβιώσει ο Σύλλογος.

Δίνω της μετοχές που έχω σε οποίον θέλει να αναλάβει. Ο Κώστας Χριστοδούλου δεν μπορεί να αναλάβει άμεσα όπως συζητήσαμε. Πρέπει να έρθουν άτομα να διαχειριστούν την ποδοσφαιρική ΑΕΛ. Εγώ πάντα θα είμαι εδώ, φυγάς δεν θα γίνω ποτέ. Η είμαστε ΑΕΛίστες ή δεν είμαστε. Εγώ μέσω της ιδιοκτησίας των μετόχων θα έχω τα μάτια μου 14.

Η ΑΕΛ από οικονομικής πλευράς μπορεί να διαχειριστεί. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι όλοι. Πρέπει να στηρίξετε τα διαρκείας.

Δεν είμαστε ούτε πιο φτωχοί από τους άλλους αλλά ούτε πιο πλούσιοι”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *