Video: Σε γήπεδα με δεκάδες ελλείψεις εφαρμόζουν την κάρτα οπαδού

Στις 7 Ιουνίου προβλήθηκε από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σίγμα ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για όλα όσα αναφέρει έκθεση της Αστυνομίας σχετικά με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε όλη την Κύπρο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Σίγμα για όλα τα γήπεδα της Κύπρου υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις με την Αστυνομία να σημειώνει δεκάδες παρατηρήσεις σε κάθε γήπεδο, ενώ προβλήματα εντοπίζονται ακόμα και για το ΓΣΠ και το Αεκ Αρένα.

Η έκθεση της Αστυνομίας έχει αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους από τις 4 Απριλίου του 2019, με τους αγώνες να συνεχίζουν κανονικά. Είναι άξιο απορίας πως η Αρχή Αδειοδότησης Σταδιών και η Αστυνομία επιτρέπουν τη διεξαγωγή αγώνων σε τέτοια στάδια. Παράλληλα σαφώς ένοχος είναι και ο ΚΟΑ (ως ιδιοκτήτης των περισσότερων χώρων) καθώς και η ΚΟΠ ως διοργανώτρια αρχή.

Σημειώνουμε πως στον τρομονόμο που ψήφισε η Βουλή γίνεται ξεκάθαρο πως τα στάδια χρειάζονται άδειες λειτουργίας από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδιών. Στον ίδιο νόμο δηλαδή που υπάρχει η κάρτα φιλάθλου ως αναγκαίο τάχατες μέτρο κατά της βίας, πολλές άλλες παράγραφοι και σημεία του νόμου δεν τηρούνται, ούτε μπορούν να τηρηθούν.

Ενδεικτικά για το Τσίρειο αναφέρουμε πως η Αστυνομία εντόπισε και κατέγραψε μεταξύ άλλων τα εξής ότι χρειάζονται: (αναφέρονται μόνο τα σοβαρότερα)

  1. Αναβάθμιση του κλειστού κυκλώματος
  2. Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου
  3. Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων
  4. Δεν υπάρχει αρίθμηση θέσεων

Επίσης πέρα από το Τσίρειο Στάδιο η Αστυνομία εντοπίζει σοβαρότατα προβλήματα και στα υπόλοιπα γήπεδα της Κύπρου.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Σίγμα

Είναι ξεκάθαρο πως στην μπανανία που ονομάζεται Κύπρος οι νόμοι λειτουργούν κατά παραγγελία και ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Εδώ και λίγα χρόνια παρουσιάζουν την κάρτα οπαδού ως την τέλεια λύση κατά της βίας, την ίδια ώρα που οι ίδιοι που την προτείνουν και την επιβάλλουν, παραδέχονται πως τα γήπεδα είναι ακατάλληλα και δεν μπορούν καν να την υποστηρίξουν. Ανεξαρτήτως λοιπόν αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με την κάρτα φιλάθλου, καλό θα ήταν να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι με ποια κριτήρια εφαρμόζεται ένας νόμος κατά το δοκούν.

Έχουν αδειάσει όλα τα γήπεδα στην Κύπρο, το ποδόσφαιρο ελέγχεται από μαφιόζους και διεφθαρμένους παράγοντες, τα γήπεδα κρίνονται ακατάλληλα και ακόμα ορισμένοι θεωρούν ότι η κάρτα φιλάθλου θα λύσει τα προβλήματα. Ο νόμος που ψήφισε η Βουλή το καλοκαίρι του 2014 δεν εφαρμόζεται όπως έχει ψηφιστεί, αφού οι ίδιοι παραδέχονται πως είναι ανεφάρμοστος. Το μόνο που έχουν εφαρμόσει είναι την κάρτα φιλάθλου και τις με το ψύλλου πήδημα συλλήψεις αθώων πολιτών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να καλύψει την ανικανότητα του προσπαθεί εδώ και λίγο καιρό με τροποποιήσεις “μιλλοσφοτζίσματα” να χρυσώσει το χάπι και να μας πείσει ότι άλλαξε πράγματα. Οι αλλαγές που προωθούνται δεν αλλάζουν τίποτα, αντιθέτως οι υπεύθυνοι δείχνουν για ακόμα μια φορά την αδιαφορία τους κατά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, την Τετάρτη θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής η κάρτα φιλάθλου. Ας ελπίσουμε έστω και τώρα οι Βουλευτές και οι διάφοροι άλλοι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν την οριστική κατάργηση τόσο της κάρτας φιλάθλου όσο και του τρομονόμου στην ολότητά του. Αν θέλουν γήπεδα χωρίς βία ας ξεκινήσουν πρώτα πρώτα από τους διεφθαρμένους γραβατομένους μαφιόζους που νέμονται τον αθλητισμό, είτε στελέχη ομοσπονδιών, είτε παράγοντες, είτε μάνατζερ, είτε διαιτητές. Οι οπαδοί είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *