Δηλώσεις Ν.Κέρκεζ [13/6/19]

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έκανε δηλώσεις στο περιθώριο της παρουσίασης για τα εισιτήρια διαρκείας. Αφού ανέλυσε το τι έγινε την περσινή χρονιά, έστειλε το μήνυμα για τις νέες προκλήσεις. Αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των Λαφράνς και Ντα Σίλβα που αποχώρησαν από την ομάδα, αλλά και για το κομμάτι του προγραμματισμού.

Αναλυτικά η αρχική του τοποθέτηση:

«Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία για την χρονιά που πέρασε. Θα πάω λίγο πίσω. Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, κανένας δεν πίστευε ότι θα κάναμε την πορεία που ακολούθησε, ακόμα και εμείς ίσως. Στη Βουλγαρία βάλαμε στόχους να μπούμε εξάδα όπως είπαμε με τον πρόεδρο.

Το επιτελείο και εγώ βάλαμε περισσότερη πίεση να βγούμε Ευρώπη και να πάρουμε το κύπελλο. Είναι εύκολο να λέμε κάτι τώρα, αλλά θέλω να το αποδείξω ότι βάλαμε από τότε αυτούς τους στόχους. Όλοι οι παίκτες έχουν σπίτι τους αυτό που γράφτηκε για τους στόχους τότε.

Για να συνεχίσουμε την καλή πορεία θέλουμε βοήθεια. Είναι η ώρα να μας βοηθήσει ο κόσμος μας. Πολλοί παραπονιούνταν όταν έλεγα για το μπάτζετ. Το μπάτζετ δεν είναι μόνο οι μισθοί αλλά όλο το οικοδόμημα. Θέλουμε να τα βελτιώσουμε όλα στην ομάδα για τον σύλλογο.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την ευκαιρία και που πίστεψε σε μένα. Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Τον καταλαβαίνω για όσα είπε αφού δεν μπορεί κανένας να είναι μόνος του.

Οι ποδοσφαιριστές στη φιέστα κατάλαβαν τι σημαίνει ΑΕΛ βλέποντας τον κόσμο και θα συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά για να το ζήσουν ξανά, αυτό. Βοηθήστε μας για να είμαστε εκεί και την νέα χρονιά. Η προετοιμασία αρχίζει στις 24 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, θα πάμε Βουλγαρία. Θα εξαρτηθεί από την κλήρωση πόσο θα μείνουμε εκεί. Αν κληρωθούμε κάπου κοντά στην Βουλγαρία θα μείνουμε μάλλον εκεί και θα πάμε από εκεί στο παιχνίδι.

Ευχαριστώ τον Λαφράνς για τον επαγγελματισμο του. Ήταν δύσκολο και για τους δύο μας. Επίσης για τον Ντα Σίλβα ήταν ευχαρίστηση μου να τον έχουμε στην ομάδα με την προσωπικότητα του. Δεν θα συνεχίσουν στην ΑΕΛ αυτοί οι δύο και ευχόμαστε ότι καλύτερο για αυτούς.

Ξέχασα να πω αυτό που ζήσαμε με τους οπαδούς ήταν κάτι μοναδικό.

Στην ζωή δύσκολα ανεβαίνεις και εύκολα κατεβαίνεις. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στους ίδιους στόχους την νέα χρονιά. Δεν θα βάλουμε στόχο από τώρα όμως».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένετε την πορεία της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας για να προχωρήσει ο προγραμματισμός; Μας προβληματίζει το γεγονός αλλά θα το πάρουμε έτσι. Είναι και οι παίκτες που πρέπει να φύγουν. Είναι μακριά η μεταγραφική περίοδος. Θέλουμε να φέρουμε παίκτες και θα ήταν καλό να τους έχουμε στην Βουλγαρία».

Τι ισχύει με τις περιπτώσεις Αρτυματά, Μακρή και Αντωνίου; «Για τον Αρτυματά είναι φήμες. Για τον  Μακρή και Αντωνίου, ναι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς».

Υπάρχει πλάνο για την προώθηση Κυπρίων ποδοσφαιριστών και ειδικά από την ακαδημία; «Η χρονιά πέρσι ήταν κρίσιμη για να μπει η ομάδα στην εξάδα. Πρέπει να είναι έτοιμοι και εγώ θέλω να τους βοηθήσω. Αν βάλω τον Γερολέμου, όλοι περιμένουν να σκοράρει τρία γκολ και να δώσει τρεις ασίστ. Δεν γίνεται έτσι. Έχουμε πολύ καλή σχέση με Γερολέμου και για αυτό τον έφερα ως παράδειγμα. Αν πετύχει ο Γερολέμου είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Για τον Μουστάκη, ατύχησε δύο φορές και τραυματίστηκε στην προετοιμασία ενώ ήταν έτοιμος. Όταν έπαιζα εγώ να αναφέρω ότι από την Παρτίζαν. έπαιξα 4η κατηγορία αλλά με δουλειά έπαιξα στην πρώτη κατηγορία στα 25 μου χρόνια. Δείτε τον Ανδρέα Κυριακού που έπαιξε φέτος και έβαλε το όνομα του στο ποδοσφαιρικό χάρτη όπως και ο Μηνάς Αντωνίου έκανε το ίδιο. Έπαιξε παντού και τώρα είναι έτοιμος».

Θεωρείς ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία των Κυπρίων ποδοσφαιριστών; «Ναι άλλαξε αρκετά τώρα και έχουν βελτιωθεί πολύ. Παίζοντας και στην Ευρώπη βελτιώνονται περισσότερο. Για αυτό λέων ότι θα πρέπει να πηγαίνουν δανεικοί για να παίρνουν εμπειρίες. Όμως και οι Κύπριοι δεν πιστεύουν στους Κυπρίους και αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν υπάρχουν υποδομές για το ποδόσφαιρο. Παλιά δεν είχε ούτε ντους. Τώρα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να αναπτυχθούν οι ακαδημίες και να βοηθήσουν τους Κυπρίους. Πριν 25 χρόνια η Παρτίζαν έκανε καμπ και από εκεί βρήκε παίκτες και τους πούλησε».

Πως διαχειριστήκατε τις συνεχόμενες ήττες μέσα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε; «Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Το διορθώσαμε διότι ήμασταν ενωμένοι».

Ποιοι θα φύγουν; «Να κάνετε λίγη υπομονή και θα ενημερωθείτε. Αυτοί που θα φύγουν το ξέρουν ήδη αλλά δεν θα πούμε ονόματα».

Ποιοι θα πάνε δανεικοί και αν θα επιστρέψει ο Μαρκόσκι; «Ο Μαρκόσκι θα είναι στην ομάδα μας, ναι. Έκανε αυτό που περιμέναμε και θα επιστρέψει. Για τους υπόλοιπους έχουν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να βρουν άλλη ομάδα. Θα δούμε για Ράσο και Παντελή αν θα μείνουν».

Τι γίνεται με τον Βοζίνια; «Έμειναν λεπτομέρειες, θέλει να μείνει. Και εμείς θέλουμε να μείνει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *