Μια ζωή μισές δουλειές – Σοβαρό πρόβλημα με το γήπεδο

Έχει διαπιστωθεί πως στο σημείο όπου γίνονται οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου της Λεμεσού, πως το υπέδαφος είναι προβληματικό, γεμάτο μπάζα και ως εκτούτου ακατάλληλο για να χτιστεί γήπεδο.

Αυτό θα μπορούσε να διαπιστωθεί από πολύ πιο νωρίς, από τις μελέτες που έγιναν όμως οι υπέυθυνοι έκαναν μισές δουλειές και δεν κατέβηκαν σε μεγαλύτερο βάθος με αποτέλεσμα να κρίνουν ότι όλα είναι κομπλέ και μπορούν να γίνουν εργασίες.

Για άλλη μια φορά στη νήσο Κύπρο του ”σίκκιμε μπαρούτι” βλέπουμε να μην τηρούνται τα προβλεπόμενα και ο καθένας να κάνει ότι θέλει.

Πλέον, το κόστος ενδέχεται να αυξηθεί κατά πολύ ενώ φαίνεται πως στη γύρω περιοχή υπάρχουν μαζεμένα μπάζα από τις γύρω οικοδομές, έτσι αναγκαστικά έγινε νέα μελέτη σχετικά με τα μπάζα που υπάρχουν και το υπέδαφος κάτω από το γήπεδο.

Ο ΚΟΑ όπως αναφέρει, δεν ήταν γνώστης της κατάστασης μέχρι πρότινος αλλά οι μελετητές τους καθησύχασαν πως η κατασκευή του έργου θα προχωρήσει κανονικά. Πάντως, ο ΚΟΑ ζήτησε να εξεταστεί η νέα κοστολόγηση του έργου μετά το νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του γηπέδου αρχικά υπολογιζόταν κοντά στα 15 εκατομμύρια, πλέον όμως η κατασκευή θα διπλασιαστεί και θα πλησιάσει τα 30 εκατομμύρια.

Να δούμε ποιοι εννα τα φάσιν πάλε, αφού εντελώς τυχαία προέκυψε διπλασιασμός του ποσού από το πουθενά. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *