Να ανθίσει η πόλη -Π.Σ-

Όσοι σ’ άγγιξαν κάηκαν, μα εμείς ζεσταινόμαστε με τον άπλετο ρομαντισμό σου κάθε μέρα. Μας είπανε τρελούς μα εμείς σ’ αγαπήσαμε από παιδιά παράφορα. Η αποχή συνεχίζεται, ο τρομονόμος θα πέσει γιατί ο αθλητισμός για μας σημαίνει ελευθερία και όχι άλλη μια εξουσιαστική δομή με κάγκελα, κάμερες και μπάτσους.

Το ξέρουν όλοι πολύ καλά, κάνουν αποχές και τις σπάνε με την πρώτη ευκαιρία για έναν τίτλο, για λίγη χαρά. Φυσικά, μας έλειψες, αλλά δεν θα ήθελα να ικανοποιήσω το δικό μου συναίσθημα προδώνοντας όσα οι αρχές σου πρεσβεύουν και πόσο μάλλον για έναν τίτλο.

Θα γινόμουν σαν όλους τους άλλους οπαδούς που μόλις πρόκειται για χαρά ή επιτυχία τρέχουν, εμείς όμως μεγαλωμένοι στα δύσκολα, επιλέγουμε το δυσκολοδιάβατο μονοπάτι της αποχής, της αντίστασης, γιατί όσα αγαπάμε δεν έχουν καρτελάκι με τιμή, ούτε μπαίνουν σε ράφια και καλούπια.  Τα λόγια μας έχουν υπόσταση και είναι υποχρέωσή μας να μιλάμε σταράτα και με ειλικρίνεια.

ΑΕΛ σημαίνει αντίσταση, κι’ όσοι δεν το κατάλαβαν δεν έμαθαν ποτέ τι στ’ αλήθεια πρεσβεύει ο κύκλος με τα τρία γράμματα. Θα πέθαιναν πολλοί για σένα στις χαρές σου μα πιο πολύ στις λύπες σου, η καρδιά ίσα που αντέχει τις περισσότερες φορές.  Εμείς να σε υμνούμε σε κάθε δρόμο και στενό και η πόλη όπως μεταμορφώνεται έχει ανάγκη την ΑΕΛ όπως την μάθαμε, όπως την αγαπήσαμε.

Έζησα έξι χαμένους τελικούς, έξι τραγικές ημέρες που με έκαναν αυτό που είμαι, όχι ηττοπαθή αλλά θαρραλέο λιοντάρι που τριγυρνάει ελεύθερο και έτοιμο για κάθε μάχη, έτοιμο για την νίκη αλλά προετοιμασμένο και για οποιαδήποτε ήττα.

Αυτοί είμαστε.

Σήκωσε το ΑΕΛ κι’ αν όχι θα σηκωσουμε ψηλά τα λάβαρα σου όπως κάναμε πάντα. Όπως θα κάνουμε πάντα. Παίξε για το σήμα στην καρδιά, όχι της φανέλας το ραμμένο, αυτό που έχουμε εμείς μέσα μας.
Ήταν μονόδρομος από τότε, δεν έχει επιστροφή, η ΑΕΛ δεν είναι ένας τίτλος, είναι μια ουλή βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μας.

ΑΕΛ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ
και διέλυσε το κατεστημένο, πάρε μια μικρή εκδίκηση για όσα έκλεψαν όχι μόνο από εμάς αλλά απ’ όλο τον αθλητισμό τόσα χρόνια.

ΑΕΛ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ
για τους ισόβια αγνούς και ρομαντικούς τρελούς σου,

ΑΕΛ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ
για κάθε μικρή και μεγάλη θυσία που έκανε ο καθένας και η καθε μια από εμάς τόσα χρόνια,

ΑΕΛ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ,
ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ, ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΤΗ Η ΠΟΛΗ

Ευχαριστώ ολόψυχα για τον χρόνο σας, Π.Σ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *