Συγκίνηση και σεβασμός στο Κέντρο Ενηλίκων ”Πρόσβαση” (φώτος)

Όπως η ΑΕΛ δεν είναι απλά μια ομάδα, ούτε και τα άτομα με αναπηρίες υπάρχουν μόνο όταν τα επισκέπτεται η ομάδα μας η οποιαδήποτε άλλη ομάδα και πέφτουν για λίγα δευτερόλεπτα τα φώτα πάνω τους.  Υπάρχουν, είναι εκεί και χρειάζονται τα φώτα πάνω τους καθημερινά, γιατί παλεύουν καθημερινά.  

Μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να νιώσει κάποιος βλέποντας τις φωτογραφίες των ποδοσφαιριστών μας που επισκέφθηκαν το Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ “Πρόσβαση”.  Πράξεις που μας κάνουν να νιώθουμε περηφάνια, κινήσεις που δείχνουν τη σημαίνει η ΑΕΛ για εμάς.

Τα άτομα με αναπηρίες υπάρχουν και ζουν αποκλεισμένα σε αυτή την κοινωνία που εμείς απαρτίζουμε, είναι μέλη της κοινωνίας μας και όσο αυτονόητο κι’ αν αν ακουστεί ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΙΣΟΤΙΜΑ και αυτό επιβάλλεται να ξεκινήσει από εμάς, από μέσα μας.  Αναγκαζόμαστε να λέμε τα αυτονόητα διότι κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από άλλους ανθρώπους, το παίζουν μαγκάκια, αλλά καταβάθος όλοι ξέρουν πως είναι απλά εξυπνόβλακες.

Πριν κλείσετε πάρκινγκ, ράμπες, χώρους πρόσβασης ατόμων με αναπηριες σκεφτείτε πως θα ήταν αν είσασταν εσείς, ήδη αποκλεισμένοι από μια κοινωνία που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της πόσο μάλλον για άτομα με αναπηρίες.

Ο  τόπος τούτος υστερεί σε πολλά, όμως όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, αφορά ζωές, ανθρώπινες ζωές τις οποίες εγκλωβίζει και δεν δίνει πρόσβαση στη χαρά της ζωής και στο δικαίωμα της ξεγνοιασιάς.

Μη λυπάστε, απλά βοηθήστε, στηρίξτε και προπάντων να ΣΕΒΕΣΤΕ τους ανθρώπους.  Τον άνθρωπο! Το κλειδί είναι ο σεβασμός!

prosvasi (1) prosvasi (2) prosvasi (3) prosvasi (4) prosvasi (5) prosvasi (6) prosvasi (7) prosvasi (8) prosvasi (9) prosvasi (10) prosvasi (11) prosvasi (12) prosvasi (13) prosvasi (14) prosvasi (15) prosvasi (16) prosvasi (17) prosvasi (18) prosvasi (19) prosvasi (20) prosvasi (21) prosvasi (22)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *