Γήπεδα εκκλησίες και πηγάδια-νεκροταφεία αθώων ψυχών

Πρόκειται με διαφορά για τον πιο αποτυχημένο Υπουργό που γνώρισε η Κυπριακή κοινωνία. Κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με όλες τις τραγωδίες της πατρίδας μας τα τελευταία 6-7 χρόνια που βρίσκεται στο Υπουργείο.

Αυτοκτονίες στις φυλακές, έξαρση της εγκληματικότητας, ο υπόκοσμος κάνει ότι θέλει, άδειασαν τα γήπεδα, το οργανωμένο έγκλημα σαρώνει. Όλα έχουν το όνομά του και την σφραγίδα του, Ιωνάς Νικολάου.

Με ότι έχει ασχοληθεί τα έχει κάνει μαντάρα, ενώ με αυτά που έπρεπε να ασχολείται ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας αδιαφορούσε πλήρως. Μοναδική του έννοια όλα αυτά τα χρόνια που είναι Υπουργός παραμένει πως να διώξει οριστικά και τους τελευταίους από τα γήπεδα. Σκαρφίστηκε ταυτοποιήσεις, ηλεκτρονική εισιτήρια, κάρτες οπαδού, ενώ ότι επιχειρησιακό σχέδιο ετοίμασε η αστυνομία του απέτυχε έτσι ώστε να καταφέρει να νομιμοποιήσει το καπρίτσιο του με την κάρτα.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά σήμερα όταν μάλιστα εξελίσσεται μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έζησε η Κύπρος; Προφανώς και έχουν, γιατί ενώ ο Ιωνάς και η αστυνομία του ασχολούνται ΜΟΝΟ με τους οπαδούς εδώ και 6 χρόνια, οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες έχουν αφεθεί ελεύθεροι να αλωνίζουν. Την ίδια ώρα που με μανία ζητούν από τον κόσμο να ρουφιανέψει οπαδούς για ένα πυρσό στο γήπεδο με φωτογραφίες σε όλα τα ΜΜΕ, την ίδια ώρα αδιαφορούσαν πλήρως για τις δεκάδες καταγγελίες εξαφάνισης γυναικών από το εξωτερικό. Την ίδια ώρα που εκατοντάδες αστυνομικοί δουλεύουν υπερωρίες για την “πάταξη της βίας στα γήπεδα” ένας μανιακός δολοφόνος αφαιρούσε εντελώς ανενόχλητος τη ζωή από μετανάστριες.

Σήμερα μάλιστα, μετά την κατακραυγή από την κοινωνία ζητούν και τα ρέστα λέγοντας ότι η Βουλή δεν τους αφήνει να ερευνούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα όσων εξαφανίζονται, η ίδια Βουλή που κατά πλειοψηφία ενέκρινε και πρόσθεσε στον τρομονόμο το δικαίωμα η αστυνομία να συλλαμβάνει με “εύλογη υποψία”. Τόση είναι η “ευαισθησία” τους. Η ίδια αστυνομία που κάποτε σηκώνει μέχρι και ελικόπτερα για να έρθουν τα κακομαθημένα του Ιωνά στο Τσίρειο, δε σήκωσε ούτε μισό τηλέφωνο να ψάξει τις γυναίκες που αγνοούνται.

Μα φυσικά δεν τον νοιάζει, ήταν ξένες, φτωχές και αβοήθητες. Μετανάστριες, δεν ήρθαν στην Κύπρο για να αγοράσουν διαβατήριο και διαμερίσματα σε κανένα πύργο στην παραλιακή. Δεν προέρχονται από κανένα τζάκι, ούτε από τις γνωστές μεγαλοοικογένεις του τόπου…βλέπετε η ζωή έχει άλλη αξία αν έχεις στη τσέπη μπόλικα λεφτά. Έτσι μετρούν ο Ιωνάς και ο κάθε Ιωνάς τους ανθρώπους.

Λοιπόν Υπουργάκο της πλάκας και της διαφθοράς. Επιτέλους άδειασε μας τη γωνιά και ανάλαβε την ευθύνη για όλα. Για τις δεκάδες αυτοκτονίες στις φυλακές, για τους εκατοντάδες εμπρησμούς στις επιχειρήσεις επειδή δεν πληρώνουν πατρόνους για προστασία, για τα ναρκωτικά που θερίζουν τα σχολεία, τις γειτονιές και τη νεολαία μας, για τα άδεια γήπεδα που με μανία ζήτησες. Πάρε την ευθύνη και για τους φόνους και αν μπορείς να βρεις έστω και λίγα λόγια, απάντησε μας γιατί δεν ψάξατε ποτέ εκείνες τις γυναίκες…

Τα νεκρά πτώματα έχουν τα αποτυπώματα σας και όσα φρικτά έζησαν 7 άνθρωποι εξαιτίας της εγκληματικής σας αμέλειας να σας στοιχειώνουν μια ζωή. 

Υ.Γ Θα γράφαμε κουράγιο στις οικογένειες, ξέρετε τα κλισέ.  Αλλά είναι τόσο μεγάλη η ανθρώπινη τραγωδία, τόσο εξωπραγματικά όσα ζούμε αυτές τις μέρες που θυμίζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.  ΦΥΣΙΚΑ τουλάχιστον 5 άτομα θα γλίτωσαν αν ο Ιωνάς και τα τσιράκια του έκαναν σωστά τη δουλειά τους και δεν επέλεγαν ζωές μες τις οποίες θα ασχοληθούν.

Υ.Γ Στη φωτογραφία με περηφάνια οι πανηγυρισμοί για την σύλληψη του απαγωγού δυο ανηλίκων μέρα μεσημέρι σε σχολείο της Λάρνακας, αφού έψαχναν αλλού γι’ αλλού και κίνησαν γη και ουρανό τελικά πολίτης τους βοήθησε να βρουν τον δράστη και τα παιδιά, αλλά αυτοί έδιναν συγχαρητήρια ο ένας του άλλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *