Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 22/3/19

Ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ μέσα από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση θέλει να ενημερώσει τον κόσμο της ΑΕΛ για ορισμένες απαράδεκτες καταστάσεις που συμβαίνουν στο πιο ιστορικό τμήμα του κυπριακού αθλητισμού, το αντρικό τμήμα καλαθόσφαιρας της ομάδας μας.

Μετά από 3 χρόνια στη Β’ κατηγορία και με μόνους υποστηρικτές της Βασίλισσας τότε τα 2-3 άτομα της επιτροπής καλαθόσφαιρας και τον ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, αποφασίστηκε η επιστροφή του τμήματος στην Α’ κατηγορία από τη φετινή χρονιά.

Επιγραμματικά θυμίζουμε ότι η χρονιά ξεκίνησε με εκδηλώσεις σε πεντάστερα ξενοδοχεία, όπου παρουσιάστηκε το τριετές πλάνο σχεδιασμού, οι 25 επιφανείς ΑΕΛίστες που θα διαχειρίζονταν το τμήμα καθώς και το ρόστερ της ομάδας.

Ήταν απόλυτα κατανοητό ότι η πρώτη χρονιά θα είναι μεταβατική, όπου θα αποπληρωθούν οι παλιές οφειλές και τουλάχιστον η ομάδα θα πάλευε όλα τα παιχνίδια, έχοντας και το μειονέκτημα του άδειου κλειστού λόγω της κάρτας οπαδού.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν έγινε καμιά ενέργεια από τους επικεφαλείς για να πλησιάσουν τον κόσμο της ΑΕΛ, δηλώνοντας με θράσος πως θα τα καταφέρουν και χωρίς κόσμο. Φαίνεται ,ότι έχουν ξεχάσει πως επί δικής του προεδρίας ότι πέτυχε η Βασίλισσα τα πέτυχε κατά ένα μεγάλο ποσοστό λόγω του πολυτιμότερου 6ου παίκτη της, του κόσμου της.

Τα δεδομένα είναι εκεί. Πρωτιές στα εισιτήρια και πριν τη χρυσή πενταετία, παλμός και κόσμος στο κλειστό ακόμα και σε εγχώριους αγώνες με αντιπάλους μικρής δυναμικότητας. 30 συνεχόμενες εντός έδρας ευρωπαϊκές νίκες μερικές από τις οποίες απέναντι και σε μεγαθήρια – κατόχους της Ευρωλίγκας. 3500-4000 ΑΕΛΙΣΤΕΣ καθημερινή στην Λάρνακα στον 5ο καθοριστικό τελικό πρωταθλήματος του 2007 με τον αποελ. 5000 ΑΕΛΙΣΤΕΣ μέσα και έξω από το παλιό Σολομωνιδης το 2003 στον τελικό με τον κεραυνό. Ακόμα και διοργανώσεις της FIBA όπως το F4 του 2008 και τα all star games η Κύπρος τα έπαιρνε κυρίως λόγω του Κίτρινου Λαού.

Τελικά, σήμερα φαίνεται ότι οι επικεφαλείς έχουν μείνει στα λόγια και δεν κατάφεραν τίποτα. Φθάσαμε στο σημείο να έχουμε απεργίες παικτών γιατί τόσο αυτοί όσο και το προσωπικό είναι απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες. Να πληρώνεται μέρος των παλιών οφειλών, αλλά να μπαίνει εκ νέου εμπάργκο μεταγραφών. Στο τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος η ομάδα κατέβηκε με 6 παίκτες, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει στον επόμενο.

Η υπομονή έχει εξαντληθεί, να ξέρετε ότι είστε γνωστοί και υπόλογοι στον κόσμο της ΑΕΛ. Τον κόσμο που θέλει την ομάδα του περήφανη, ανταγωνιστική και ένα κλουβί καμίνι. Για αυτό καλούμε άμεσα τους 25 να εκπληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις και να αφήσουν τα catering και τις αχρείαστες χλιδές στην πάντα. Επίσης, καλούμε το Δ.Σ του σωματείου να πάρει μέτρα και να διασφαλίσει ότι η χρονιά θα κλείσει χωρίς χρέος.

Κλείνοντας, θέλουμε να αναφερθούμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να τονίσουμε ότι ο σύνδεσμος έκανε παρασκηνιακά ότι περνούσε από το χέρι του για να επανέλθει η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι στα πόδια προπονητή και παικτών να εκμεταλλευτούν άμεσα τις ευκαιρίες και την εμπιστοσύνη που τους δόθηκε, τερματίζοντας τις ντροπιαστικές εμφανίσεις.

ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 1989

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *