Ήταν καλύτερη η ΑΕΛ και άξιζε κάτι παραπάνω

Ευχαριστημένο θα πρέπει να αφήνει τον Απόλλωνα το ισόπαλο 0-0 που πήρε από την ΑΕΛ μας σήμερα στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.  Η ομάδα μας ήταν καλύτερη και δικαιούταν το κάτι παραπάνω αφού ήταν πιο επιθετική και δημιουργώντας περισσότερες προυποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. 

Η ομάδα μας διατηρεί την δεύτερη θέση και το +1 από τον Απόλλωνα και ισοβαθμεί στην κορυφή με το αποέλ το οποίο έχει έναν αγώνα λιγόερο.

Αναλυτικά:

Το πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ξεκίνησε κάπως καλύτερα από την αντίπαλη ομάδα, είχε καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο φτιάχνοντας δυο σημαντικές ευκαιρίες με Χουράδο και Αντάμοβιτς ωστόσο τα τελειώματα τους ήταν χλυαρά.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας με την ομάδα μας να βγάζει άμυνες και τις περισσότερες φορές να αλλάζει κάποιες πάσες χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει κάτι επιθετικά.  Αυτό οφείλεται στην αργή ανάπτυξη που είχε η ομάδα και αν κάτι ζήτησε ο Κέρκεζ από τους ποδοσφαιριστές του το πρώτο ημίχρονο ήταν να ξεδιπλώνονται με περισσότερη ταχύτητα προς τα μπρος.

Σε γενικές γραμμές η συνέχεια του ημιχρόνο εξελίχθηκε χωρίς οποιαδήποτε φάση από τις δυο ομάδες.

Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε πιο απαιτητική στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας καλύτερα από την αντίπαλη ομάδα η οποία ναι μεν κρατούσε τη μπάλα όμως είχε ανούσια κυκλοφορία.  Η δική μας ομάδα ήταν αυτή που έφτιαξε περισσότερες επιθετικές προσπάθειες και προυποθέσεις στην αντίπαλη εστία με αποκορύφωμα τις φάσεις στο 60′ και στο 70′.  Στο 60′ ήταν ο Νιλς που δέχθηκε υποδειγματική πάσα/στρώσιμο από τον Αντόνια και αντί να σουτάρει αμέσως επέλεξε να στοπάρει τη μπάλα χάνοντας πολύτιμο χρόνο.  Στο 70′ ο Μακρής βρήκε τον Αντάμοβιτς με ωραία μπαλιά  εντός της περιοχής όμως το τελείωμα του δεύτερου ήταν κακό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα μας δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Απόλλωνα, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο είχε ένα σουτ στο 86′, ένα σουτ το οποίο αποτέλεσε την πρώτη και μοναδική του ευακιρία στο Β’ ημίχορνο.

Αρχική ενδεκάδα: Πρόσεκ, Ντόσα, Α.Τεϊσέιρα, Γκαστανάγια, Νταβόρ, Μακρής, Γουήλερ, Ν.Τεξέιρα, Αντόνια (73′ Αγκάνοβιτς), Αντάμοβιτς (79′ Ντα Σίλβα), Χουράδο (64′ Σράνζ)

Κάρτες: Βασιλείου, Κυριάκου, Ουεντραόγκο, Ζελάγια / Καστανιάγα, Σρανζ, Νταβόρ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *