Ποιοι και πως ξεφτιλίζουν την έννοια της φιλανθρωπίας

Φιλανθρωπία, λέξη που για χρόνια σήμαινε κάτι σημαντικό, κάτι το οποίο ξεπερνούσε τον εαυτό μας, υποστηρίζοντας την προσφορά στον διπλανό μας.

Εμείς εδώ στο lions-radio δε θέλουμε να ακούμε πια αυτή τη λέξη, την οποία μετά χαμογέλων και τυμπανοκρουσιών χαλούν και διαλύουν καθημερινά οι εξουσιαστές.  Εμείς είμαστε με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, που σε αντίθεση με την φιλανθρωπία που πετά ένα ξεροκόμματο και φεύγει με διαφήμιση και κάμερες, η αλληλεγγύη γίνεται με ταπεινότητα, φορώντας τα υποδήματα του άλλου και παίρνοντας τον από το χέρι και στηρίζοντας τον ακατάπαυστα σε οτι έχει ανάγκη όπως μπορείς.

Προς τι αυτή η εισαγωγή;

Η εισαγωγή αυτή γίνεται για τα ρεζιλίκια άλλη μια φορά του ΚΟΑ να μας παρουσιασει τη συνεισφορά του ανεβάζοντας 100 φωτογραφίες για να διαφημίσει ότι τα χρήματα όσων έκαναν κάρτα οπαδού πήγαν σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Τα λεφτά όσων έκαναν κάρτα εκβιαστικά για να βλέπουν την ομάδα τους δόθηκαν από τον ΚΟΑ σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ο οποίος παρουσιάζεται απο εξουσιαστικός, εξαναγκαστικός φορέας σε κύριο με κουστούμι και μεγάλο ευεργέτη.

Βέβαια θα πείτε ”καλύτερα που δόθησαν κάπου παρά να τα φάνε άλλα λαμόγια” και δε θα διαφωνήσουμε.  Αλλά ούτε μας επετράπηκε να γνωρίζουμε το ποσό που ο ΚΟΑ εισέπραξε γενικά από το πανηγυράκι, ενώ φυσικά δεν γνωρίζουμε ούτε ποιο ποσοστό δόθηκε στους οργανισμούς ούτε με ποιο τρόπο διαμοιράστηκαν τα ποσά.

Οι περισσότεροι οργανισμοί που αναφέρονται στην ανακοίνωση τους, ολόχρονα στηρίζονται είτε σε εισφορές εθελοντών είτε πολλές φορές και σε προσπάθειες εταιρειών εντελώς ξεχασμένες από το κράτος και τους υπόλοιπους φορείς του.  Εκτός αυτού, οι περισσότεροι οργανισμοί τρέχουν να καλύψουν τα κενά που αφήνει το κράτος και η αδιαφορία του για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που στηρίζονται είναι αυτούς που οι εξουσιαστές/νομοθέτες άφησαν απροστάτευτους.

Έτσι ο ΚΟΑ με ξένα λεφτά, ντύνεται μέγα φιλάνθρωπος και πετάει ένα ξεροκόμματο σε συνδέσμους και οργανισμούς με σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις ανεβάζοντας ένα σορρό φωτογραφίες και παίζοντας ως είδηση στα ελεγχόμενα αηδιαστικά τους ΜΜΕ.

Εκείνος που θέλει να βοηθήσει, δεν το κάνει με τυμπανοκρουσίες αλλά με σεβασμό και ταπεινότητα.

Καμία αποδοχή στην κάρτα και στον τρομονόμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *